Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gora svētku tiešsaistes koncertos muzicēs Georgijs Osokins, Kremerata Letonica, Beāte Zviedre, Ieva Šablovska

Šonedēļ Latgales vēstniecība Gors piedāvā iespēju tiešsaistē noskatīties gada izskaņas laikam radītas koncertprogrammas – 23. decembrī plkst. 19 tiešraidē no Gors Lielās zāles skanēs dziedātājas Beātes Zviedres, arfistes Ievas Šablovskas, saksofonista Ainara Šablovska un sitaminstrumentālistes Martas Kauliņas koncerts Ceļā uz Ziemassvētkiem, savukārt 26. decembrī plkst. 17 tiks pirmatskaņota kamerorķestra Kremerata Baltica vienības Kremerata Letonica un pianista Georgija Osokina koncertprogramma Tiekamies mūzikā!, informēja koncertzāles pārstāvji.

Trešdien, 23. decembrī, plkst. 19 Latgales vēstniecība Gors un četri mūziķi – dziedātāja Beāte Zviedre, arfiste Ieva Šablovska, saksofonists Ainars Šablovskis un sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa – aicina uz svētku noskaņu pilnu bezmaksas tiešsaistes koncertu, kas skatāms Gors profilā sociālajā tīklā Facebook . Tajā skanēs Jēkaba Jančevska radītās Eiropas Ziemassvētku dziesmu aranžijas, Eiropas skaistākie Ziemassvētku laika korāļi, latviešu ziemas saulgriežu folklora un Jāņa Lūsēna dziesma Lūgšana Ziemassvētku vakarā, kā arī Raimonda Tigula dziesma Little star. Koncerta ideja un vēlme muzicēt ir pašu mākslinieku ierosme, kam Latgales vēstniecība Gors labprāt atsaucās ar atbalstu, lai kopā to īstenotu. Visi četri mūziķi tieši pirms gada apvienojās ciešā draudzībā mūzikā un kopā ar komponistiem Jēkabu Jančevski un Raimondu Tigulu radīja Ziemassvētku programmu, kuru atskaņoja Latvijas Radio 1. studijā, un tā tiešraidē izskanēja 15 Eiroradio dalībvalstīs, bet šogad koncertu kopā ar koncertzāli dāvinās neklātienē ikvienam klausītājam. Koncerta ieraksts vēlāk būs pieejams arī Gora mājaslapas sadaļā Koncertieraksti, papildinot līdz šim uzkrāto koncertu un uzvedumu ierakstu arhīvu.

Savukārt sestdien, 26. decembrī, plkst. 17 turpat Gors profilā sociālajā tīklā Facebook izskanēs kamerorķestra Kremerata Baltica vienības Kremerata Letonica un pianista Georgija Osokina koncertprogrammas Tiekamies mūzikā! pirmatskaņojums. Gada noslēguma koncertprogrammas speciālais ieraksts veikts Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē. Šogad, ņemot vērā pandēmijas ietekmi, kas skar arī mūziķu sadarbību orķestrī, kamerorķestra Kremerata Baltica mūziķi turpinājuši aktīvi muzicēt un attīstīties katrs savā valstī un radusies arī jauna apvienība – Kremerata Letonica, kurā kopā, ņemot vērā ierobežojumus, muzicē kamerorķestra Kremerata Baltica mūziķi no Latvijas. 2020. gada Latgales vēstniecības Gors noslēdzošajā koncertā Tiekamies mūzikā!, kas reizē ir aicinājums vismaz attālināti būt kopā, pateicība klausītājiem par šī gada tikšanās reizēm gan klātienē, gan neklātienē, kā arī ticība, ka jau drīz gaidāmas atkal jaunas satikšanās mūzikā, vienosies Kremerata Letonica mūziķi un pianists Georgijs Osokins, izpildot Frederika Šopēna, Georga Pelēča, Astora Pjacollas, Mečislava Vainberga, Alfrēda Šnitkes un citu komponistu skaņdarbus. Koncerta ieraksts Gors profilā Facebook būs skatāms līdz 3. janvāra vakaram, bet pēc tam būs pieejams Gors mājaslapas sadaļā Koncertieraksti.

Abi koncerti – gan Ceļā uz Ziemassvētkiem, gan Tiekamies mūzikā! – skatītājiem tiek piedāvāti bez maksas, taču ir iespēja iegādāties simboliskas koncerta biļetes un atbalstīt koncertzāli. 

Gada noslēgumā un 2021. gada sākumā televīzijas pirmizrādes piedzīvos arī vairāki šogad Latgales vēstniecībā Gors izskanējuši koncerti – 28. decembrī plkst. 21.55 LTV1 tiks rādīts kopā ar Latvijas Radio kori, aktrisi Baibu Broku un citiem tapušais dzejniecei Annai Rancānei veltītais koncertuzvedums Latgolys freska, 2. janvārī plkst. 18.20 LTV1 tiks pirmizrādīta piektā ērģeļmūzikas festivāla ORGANismi koncertprogramma Apkalna, Pauls un LNSO, kurā apvienojušies ērģelniece Iveta Apkalna, maestro Raimonds Pauls un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Stafecka vadībā. Savukārt 2. janvāra vakarā kanālā ReTV izskanēs latgaliešu dziesmu koncerta Dzīšmu gruomota koncertieraksts. Tajā piedalījās Raxtu Raxti, Guntis un Kristaps Rasimi, Andris Baltacis, Artūrs Uškāns, Kārlis Kazāks un citi mūziķi.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja