Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hiphopa leģenda Ozols un Latvijas Radio bigbends aicina uz stāvkoncertu

Hanzas peronā 16. jūnijā plkst. 20.00 norisināsies unikāls muzikāls projekts - stāvkoncerts, kurā uz vienas skatuves satiksies Latvijas Radio bigbends un viens no hiphopa pamatlicējiem Latvijā, reperis Ozols.

Koncertā tiks atskaņotas populāras dziesmas no dažādiem repera albumiem, kas izdoti kopš 2000. gadu sākuma, kad Ozols sāka savas skatuves gaitas kā solomākslinieks - skanēs Bokss, Rajons, Neko 2005, leģendārais hits O.Z.O.Ls, kā arī jaunāko albumu grāvēji Superhaips, Stils un Personības rekords.

Reperis atklāj, ka jau pazīstamie skaņdarbi, izpildīti kopā ar bigbendu, iegūst jaunu spēku:  "Domāju, šī ir forša iespēja mums visiem abās skatuves pusēs, jo satiekas divu dažādu žanru pārstāvji, kas liek esošajām dziesmām ieskanēties savādāk - jauna enerģija, jauns piedzīvojums." Ozols atklāj, ka viņam šī būs otrā uzstāšanās kopā ar Latvijas Radio bigbendu - iepriekšējā reize bijusi unikāla, jo pirmo reizi mūžā piedzīvojis stāvovācijas (koncerts bija ar “sēdošu” publiku). "Tāpēc 16. jūnijā rīkojam stāvkoncertu, kurā koncerta apmeklētāji varēs kustēties līdzi jau no pirmajām mūzikas skaņām!" aicina Ozols.

LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atklāj, ka abi pārstāvētie žanri - hiphops un džezs - jau izsenis draudzējas, jo saknes ir vienas, un arī vide un apstākļi, kuros džezs un hiphops veidojies, ir ļoti līdzīgi. "Šeit ir daudz vairāk kopīgā, nekā varētu iedomāties, un to noteikti jutīs arī katrs koncerta apmeklētājs," atklāj diriģents. 

Visas programmā iekļautās Ozola dziesmas izskanēs jaunās skaņās - pianists un komponists Ritvars Garoza tās pāraranžējis bigbenda sastāvam, ko papildinās DJ Krii, kā arī Ozola pavadošā grupa. Īpašā koncerta viešņa - viena no spēcīgākajām balsīm Latvijā, dziedātāja Kristīne Prauliņa, kura ir sajūsmā par šo sadarbību: "Bigbends un hiphops ir īpaši sulīgs, krāspilns un spēcīgs skaņu un enerģiju sakausējums, un būt daļai no tā ir patiess baudījums. Šajā mūzikā jūtos kā mājās. Spilgts papildinājums ierastajām hiphopa lielmeistara dziesmām ir Ritvara Garozas elegantās aranžijas, kas ļauj katram uz skatuves un klausītāju rindās brīvi plūst līdz ar mūzikas ritmiem, harmonijām, tekstiem."

Latvijas Radio bigbends ieņem stabilu vietu Eiropas džeza orķestru saimē un regulāri piedāvā klausītājiem kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties gan ar labākajiem pašmāju mūziķiem, gan ar pasaulē atzītiem māksliniekiem, to vidū - Kurts Elings, Roberta Gambarini, Džodžo Maijers, Ričards Bona, Rendijs Brekers un citi. 2022. gada sākumā bigbends izdevniecības Jersika Records paspārnē izdevis albumu ar Raimonda Paula 60. gadu džeza kompozīcijām Kārļa Vanaga aranžējumos; 2022. gada maijā klajā nācis Latvijas Radio bigbenda, franču džeza leģendas, saksofonista Pjēra Bertrāna un starptautisku mūziķu komandas kopīgi ierakstītais albums Les Nuits De Montparnasse, bet šobrīd notiek darbs pie Latvijas džeza lielmeistara Gunāra Rozenberga oriģinālskaņdarbu ieraksta.

Biļetes uz Latvijas Radio bigbenda un Ozola stāvkoncertu pieejamas Biļešu paradīzē un  www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja