Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdots rokgrupas Pelni debijas albums Nospiedumi ar Rokpeļņa tekstiem

Klajā nācis rokmūzikas grupas Pelni debijas albumus Nospiedumi, kurā iekļautas dziesmas tikai ar dzejnieka Jāņa Rokpeļņa tekstiem, informēja grupas pārstāvji.

Grupa Pelni ir vienīgā muzikālā apvienība Latvijā, kas izpilda dziesmas tikai ar dzejnieka Jāņa Rokpeļņa tekstiem. Šīs dzejas popularizēšana ir viens no grupas pamatmērķiem, tāpēc kompozīcijās īpaša nozīme un uzmanība vērsta lirikai, katrai dziesmai radot atbilstošu noskaņu.

Senākais albumā iekļautais dzejolis Migla (1970) ir no J.Rokpeļņa pirmā dzejas krājuma Zvaigzne, putna ēna un citi. Tāpat albumā ietverta dzeja, kas lasāma J.Rokpeļņa jaunākajā dzejas krājuma Tīmeklītis

“Nospiedumi ir kā zīmes, piemiņa par to, ko mūsos ir atstājis laiks, piedzīvotais un pārdzīvotais, cilvēki, satikšanās, šķiršanās, zaudētais un atkal iegūtais. Nospiedumi pārklājas un šķērso viens otru, savijas, veidojot paliekošus rakstus. Reizēm tikko jaušams pieskāriens var ieaugt par svarīgu līniju mūsu dzīvē. Bet reizēm tās ir dziļas rētas, kas, laikam ejot, izceļas virspusē. Nospiedumi veido mūs par to, kas mēs esam.” stāsta grupa. 

Albuma skanējums veidots, iedvesmojoties no 90. gadu alternatīvās rokmūzikas. Smagnējība un pamatīgums, skarbums, lakonisms un vienlaikus lirisms, vienkāršība un intimitāte ir albumu raksturojoši elementi. Tajā apkopotas 12 kompozīcijas: Debess rudzi, Atpakaļceļš, Trīs smilšu putni, Labāk būt vienam, Migla, Brien reibumā kā rasā, Erogēnā zona, Lietus pils, Rudzupuķes, Molekulas, Vienīgais iekurs un Vilcieni.

Albums tika ierakstīts, miksēts un māsterēts Jēkabpilī. To producējusi Anna Sēruma.

Grupa Pelni savu darbību uzsāka Jēkabpilī 2018. gada aprīlī. Tās dalībnieki ir: Anna Sēruma (dziesmu autors, producents, vokāls, ģitāra), Alise Kļaviņa (vokāls, basģitāra) un Jānis Miķēns (bungas).

Debijas albums tika prezentēts Jēkabpilī, 9. augustā. Albuma prezentācijas koncerti plānoti rudenī Cēsīs, Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī un citviet Latvijā.

Grupas debijas albums Nospiedumi pieejams: Spotify, Apple Music, Deezer.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja