Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izjust mūzikas uzlādējošo enerģiju

Starptautiskais Diksilendu festivāls sola mūziku un mēmo kino.

"Mums nav svarīgi, lai festivālā būtu ļaužu masas. Mērķis ir izjust mūzikas pozitīvo, uzlādējošo enerģiju. Gribēju arī, lai māksliniekiem, kuri muzicē diksilenda žanrā un stilā, būtu vieta, kur satikties ar domubiedriem," par ikgadējā Starptautiskā Diksilendu mūzikas festivāla jēgu stāsta tā iniciators un producents Armands Leimanis. Šonedēļ – no 29. jūnija līdz 1. jūlijam – notiks jau sestais festivāls. Tā epicentrs un galvenā mājvieta ir Umurga, kur šoreiz tiks piedāvāta ne tikai dzīvespriecīgā, enerģiski kustīgā diksilenda pūtēju mūzika, bet arī mēmā kino seanss tapiera pavadījumā. Festivāla notikumi dāsni pieskandinās arī Umurgai tuvo Limbažu pilsētu. Ieskaņas koncerts notiks jau šovakar, 29. jūnijā, Rīgā restorānā Trompete, kur muzicēs viesi no Čehijas The Dixie Hot Licks. Pēc tam turpat būs jam session ar mūsu mūziķu piedalīšanos.

"Šogad festivāls pāriet uz triju dienu formātu, jo vēlamies to padarīt pieejamu gan rīdziniekiem, kas varbūt kādu iemeslu dēļ netiks uz Umurgu, gan limbažniekiem, lai gan Umurga viņiem ir kaimiņos. Turklāt gandrīz visi koncerti, izņemot noslēguma koncertu Umurgā, klausītājiem pieejami bez maksas," stāsta A. Leimanis. Festivālā šogad būs divi jaunumi: džeza improvizācijas meistarklases (30. jūnijā Limbažos) un bezmaksas mēmā kino seanss, ko pavadīs tapiera, džeza pianista Madara Kalniņa, priekšnesums (1. jūlijā Umurgā.)

Uzreiz pēc Labāko Latvijas diksilendu apvienotā orķestra muzikālā sveiciena, kas Limbažu ielas pieskandinās 30. jūnijā plkst. 16, notiks meistarklases, kuras Limbažu kultūras namā (plkst. 17) vadīs diksilendu apvienības Sapņu komanda mūziķi, Latvijas Mūzikas akadēmijas pedagogi – saksofonists Indriķis Veitners, sitaminstrumentālists Artis Orubs un pianists Madars Kalniņš. Meistarklasēs vērts piedalīties arī tiem, kuri nespēlē mūzikas instrumentus, jo te varēs tuvāk uzzināt, kas tad īsti ir diksilends un tam raksturīgais skanējums. Pulksten 20 brīvdabā pie kultūras nama (ja līs, tad iekštelpās) būs koncerts Diksilendi Limbažos, kurā uzstāsies Second Line Jazzband no Zviedrijas un Sapņu komanda.

Umurgā 1. jūlijā dienas koncertā plkst. 15.00 uzstāsies Lauku ielas diksilends (Rīga), Melngaiļskolas Bigband Combo (Liepāja) un diksilends Sigulda, kurš līdz šim piedalījies pilnīgi visos šajos festivālos. Mēmā kino seanss Umurgas kultūras namā sāksies plkst. 17. Visi festivāla dalībnieki sastapsies vakara koncertā plkst. 19; muzicēs The Dixie Hot Licks (Čehija), Second Line Jazzband (Zviedrija), Sapņu komanda ar LNO solistu Nauri Puntuli un Sunny Groove Dixie (Latvija). Noslēgumā – nakts balle ar Zaļā galma kapelu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja