Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Iznācis Aleksandra Antoņenko un Dināras Alijevas albums

Ierakstu kompānija Delos Music laidusi klajā soprāna Dināras Alijevas un tenora Aleksandra Antoņenko albumu, kurā iekļautas Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un Pētera Čaikovska operu ārijas un dueti.

Albums ierakstīts kopā ar Kauņas simfonisko orķestri un Kauņas valsts kori diriģenta Konstantīna Orbeļana vadībā. Diskā iemūžinātas Verdi Aīdas un Trubadūra, Pučīni Toskas un Čaikovska Pīķa dāmas fragmenti.

Dināra Alijeva dzimusi Baku un karjeru sākusi Baku operas un baleta teātrī. Kopš 2009. gada viņa ir Krievijas Lielā teātra soliste. 2011. gada pavasarī dziedātāja debitējusi uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Traviatas titullomā. Rīgā atveidojusi arī Tatjanu (Jevgeņijs Oņegins) un donnu Elvīru (Dons Žuans).

Atgādināsim, ka iepriekšējais albums, kurā skan Latvijas mūsdienu spožākā tenora Aleksandra Antoņenko balss, iznācis 2013. gadā – tas ir Verdi operas Otello ieraksts (pie Čikāgas simfoniskā orķestra diriģenta pults – maestro Rikardo Muti; galvenajās lomās – Aleksandrs Antoņenko, Krasimira Stojanova un Karlo Guelfi). Šo albumu daudzi kritiķi ievietojuši 2013. gada labāko klasiskās mūzikas disku apskatos.

Latvijā Aleksandru Antoņenko dzirdēsim 20. jūlijā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Viņš uzstāsies kopā ar Latvijas Radio kori.

Informācija par jauno Dināras Alijevas un tenora Aleksandra Antoņenko albumu: https://delosmusic.com/recording/alieva-antononeko/?doing_wp_cron=1434143880.0539820194244384765625

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja