Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Iznācis Ilonas Bageles soloalbums Ar saviem mīļajiem kopā

Biedrības Svētās ģimenes māja paspārnē iznācis Ilonas Bageles soloalbums Ar saviem mīļajiem kopā. Albums ir Latvijas Nacionālās operas un baleta solistes Ilonas Bageles soloprogramma ar Māra Lasmaņa mūziku un Normunda Beļska dzeju.

Albums iznācis labdarības projekta ietvaros un tiks dāvināts onkololoģisko pacientu atbalsta brīvprātīgajiem, aprūpētājiem un mediķiem. Pārdošanā tas nenonāks, un vienīgā iespēja albumu iegūt savai kolekcijai būs Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas katoļu baznīcā pret ziedojumu.

Albumā iekļautās 12 dziesmas ir abu tā autoru pārdomas un emocionāls pārdzīvojums par savstarpējām attiecībām, cilvēkmīlestību, dzīves vienreizējo skaistumu, likteni, sava ceļa meklējumiem un Latvijas dabas skaistumu.

"Mani īpaši uzrunāja jaunā albuma un projekta nosaukums Ar saviem mīļajiem kopā. Tas ir tas, ko katrs no mums tā pa īstam novērtē tikai tad, kad kādu ārēju apstākļu dēļ kopā būt vairs nav iespējams. Mums ir dota iespēja būt šeit un tagad. Tāpēc izbaudu katru mirkli, ko man piedāvā mūzika," par albumu saka Ilona Bagele, Latvijas Nacionālās operas soliste, Daugavpils universitātes asociētā profesore.

Komponists Māris Lasmanis: "Paveikts liels, apjomīgs darbs. Tas veidojies visai krāšņs – gan tematikas, gan, ceru, arī mūzikas ziņā. Esmu pateicīgs albuma galvenajai zvaigznei, solistei Ilonai Bagelei par viņas mākslinieciski spilgto un augstvērtīgo ieguldījumu dziesmu cikla satura un mūzikas atklāsmē; viņas atbalsta komandai – Baltā nama solistiem Ingai Šļubovskai un Rihardam Mačanovskim, estrādes dziesmu izpildītājiem Normundam Rutulim un Dainim Skutelim par viņu profesionālo, atsvaidzinošo ieguldījumu albuma tapšanā. Paldies manam ilggadīgajam, uzticamajam dziesmu pirmatskaņotājam vīru korim Ķekava un tā vadītājam Arvīdam Platperam par vīru dziesmas krāsas pienesumu albumā. Paldies jauktajam korim Fortius un diriģentei Mārai Marnauzai par auglīgu sadarbību jau otrā Normunda Beļska dzejas rosinātā programmā. Ierakstu veidojot, man ir bijusi privilēģija strādāt ar lieliskiem mūziķiem – īstu Latvijas instrumentālās mūzikas ziedu. Paldies skaņu režisoram Tālim Timrotam par profesionālu darbu mākslinieciskā procesa iedzīvināšanā un skaņu režijā."

"Šie dzejoļi, kas pārtapuši dziesmās, ir manas dvēseles ziedi, kurus nolieku pie savas māmuļas pelnu urnas, kura divus gadus smagi cīnījās ar vēzi. Paldies maniem mīļajiem, kuru klātbūtne un palīdzība kaut nedaudz atviegloja mammas smagākos slimības brīžus. Un, visbeidzot, lai šīs dzejas rindas un mūzika uzplaukst pie Latvijas dabas altāra kā pateicība to cilvēku svētītajam darbam, kas savu mūžu velta, glābjot citu cilvēku dzīvības un sniedz brīvprātīgu atbalstu onkoloģiskajiem pacientiem," saka dzejnieks un projekta producents Normunds Beļskis.

Biedrības Svētās ģimenes māja valdes priekšsēdētājs, bīskaps Andris Kravalis: "Tuvākmīlestība nav atdalāma no mīlestības pret Dievu. Cilvēkam ir nepieciešams dzīvot sabiedrībā. Vajadzība pēc kopības, sadraudzības, ģimenes ir ierakstīta cilvēka dabā. Daloties ar citiem, esot dialogā ar saviem brāļiem, kalpojot citiem un saņemot viņu palīdzību, cilvēks attīsta savas iespējas; tādējādi viņš atbild savam aicinājumam. Priecājos, ka biedrība Svētā ģimenes māja ir kļuvusi par tikšanās, formācijas un kalpošanas vietu, kur tiek paustas rūpes par savu tuvāko un kur ciešanu, pārbaudījumu, slimību skartas personas rod atbalstu, līdzcietību un mierinājumu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja