Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Janvārī notiks Ernesta Vilsona skaņdarba pirmatskaņojums

Patlaban komponists Ernests Vilsons kopā ar klarnetistu Artūru Čukuru un scenogrāfi Beati Poikāni aktīvi strādā pie skaņdarba Balinātavas interpretācijas, kuras pirmatskaņojums plānots janvārī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) Melngaiļa zālē, informēja mūziķa pārstāvji.

Skaņdarba pamatā ir trīs elementu mijiedarbība – instruments (klarnete), tā spēles tehnika un tās mijiedarbība ar telpu, kurā skaņdarbs tiek atskaņots. Telpai un tās akustiskajām īpašībām komponista kompozicionālajā praksē ir svarīga nozīme. Tāpēc šo aspektu paredzēts īpaši izcelt sadarbībā ar B. Poikāni, vizualizējot skaņdarba strukturālos elementus un veidojot tam atbilstošu noskaņu. Koncerta vietas izvēle ir īpaša arī ar to, ka gan E. Vilsons, gan A. Čukurs ir liepājnieki, kas savas profesionālās gaitas uzsākuši Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas skolā. Ciešas saiknes ar Liepāju ir arī māksliniecei B. Poikānei.

LMMDV audzēkņi projekta ietvaros varēs izglītoties par aktuālajām tendencēm mūsdienu mūzikā un mākslā – tiks organizētas divas meistarklases. E. Vilsons un A. Čukurs uzrunās audzēkņus, kas izglītojas mūzikas virzienā – īpaša uzmanību tiks pievērsta tādiem ar laikmetīgu māksliniecisko un muzikālo praksi saistītiem jēdzieniem kā "nejaušība", "interpretācija", "koprade", kā arī "multifonika", ar ko strādāts, veidojot skaņdarba Balinātavas partitūru un tās interpretāciju. Savukārt mākslas virziena audzēkņi tiksies ar B. Poikāni, kura stāstīs par savu radošo praksi, kas ietver sadarbību starp dažādu mākslas nozaru pārstāvjiem, telpas lomu un nozīmi mākslas darba pastāvēšanā.

Skaņdarbs Balinātavas tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, un pirmatskaņojums Liepājā iespējams, pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja