Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunības eliksīrs – rosība un būšana procesā. Ulda Marhileviča 65. jubilejā – koncerti Marhils un draugi

Kad tiek pieminēta kāda jubileja, tad klišejiskais jautājums gaviļniekam ir – vai sasniegtais gadu skaits ir daudz vai maz?

Par to mūziķis Uldis Marhilevičs tikai pasmejas, sakot, ka viņa atbilde ir tradicionāla: "Šajā vecumā viss tikai sākas." U. Marhilevičs teic, ka savu dzimšanas dienu jau nosvinēja un ka vislielākā dāvana pašam ir Liepājas koncertestrādes Pūt, vējiņi! atklāšanas lielkoncerts. U. Marhilevičs, kurš bija svinību lielkoncerta muzikālais vadītājs un producents, norāda: "Atbildība liela, pasākums izdevās, un es par to ļoti priecājos."

Nu priekšā trīs koncerti. Marhils un draugi jau ir iegājies kā laika pārbaudi izturējis zīmols. "Jaunības eliksīrs ir darbošanās, tas rodas procesā. Man, paldies dievam, ir dota iespēja sadarboties ar dažādiem māksliniekiem, un mūzikā gadu atšķirība nepastāv. To pats izjūtu koncertos, jo publikā redzu savus vienaudžus, kam līdzi atnākuši bērni un mazbērni, kas sākumā tā īsti nesaprot, kur nonākuši. Bet man pašam galvenais ir darbība," stāsta U. Marhilevičs. Draudzība ar gados jaunākiem mūzikas kolēģiem viņam rada prieku, enerģiju un gandarījumu. "Aišu (Aija Andrejeva) pazīstu kopš viņas piedzimšanas. Ar Alex – viņas tēvu – kopā bijām Amerikā, kamēr Aijiņa zem galda te staigāja," atklāj Marhils.

Koncertos piedalīsies duets – Aija Andrejeva un Ivo Fomins. Lai būtu dažāda un interesanta programma, būs gan Ivo dziesmas, gan kaut kas no Aijas repertuāra, skanēs arī Lūgums, kuru kādreiz dziedāja Mirdza Zīvere, būs Tikai tā un citas dziesmas no Liepājas brāļu repertuāra, arī Mēs varam līdzās būt un fragmenti no dziesmu spēles Tobāgo. Klausītāju priekam būs U. Marhileviča veidotās Raimonda Paula dziesmu aranžijas, protams, arī dziesmas no grupas Remix laika. "Ja pašiem interesanti, tad arī skatītājiem patīk," zina teikt U. Marhilevičs un piebilst, ka būs arī instrumentālā mūzika, jo koncertos piedalīsies virtuozais vijolnieks Dzintars Beitāns. "Spektra dažādošanai spēlēsim šo to no albuma Viva."

Pašam pie sevis dungojamās dziesmas viņam mainoties. U. Marhilevičs uzreiz citē savas drauga Jāņa Šipkēvica sacīto, ka nekad nevarot ciest skatīties uz sevi televizorā un klausīties savas intervijas. "Nesen pēc Sakaslejas luterāņu baznīcas emocionālā vasaras nakts dārza koncerta, līdz Rīgai braucot, dungoju Aleluja, ko visi koncerta dalībnieki izskaņā nodziedāja. Svarīgas ir emocijas, kas sasaista mūziku ar notikumu," uzsver mūziķis.

Koncerti ir paredzēti 30. jūlijā Ropažu muižas parkā, 11. augustā Jelgavā, brīvdabas koncertzālē Mītava Pasta salā un 26. augustā Rojas brīvdabas estrādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja