Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jaunieši ar īpašām vajadzībām pulcējas Nāc līdzās! radošajā nometnē

Ar sirsnīgu un emocijām piepildītu koncertu Ķesterciemā nometnē Albatross noslēgusies fonda Nāc līdzās! rīkotā radošā nedēļa, kurā piedalījās jaunieši ar īpašām vajadzībām - integratīvā mākslas festivāla Nāc līdzās! laureāti.

Kā pastāstīja fonda Nāc līdzās! radošās nometnes vadītāja Sarma Freiberga, šogad nometnē piedalījās 36 dalībnieki. Ar jauniešiem kopā visas nedēļas garumā bija pieci mūzikas skolotāji un viņu palīgi, kā arī komponists un mūziķis Aigars Grāvers. Ar atsevišķām nodarbībām pie nometnes dalībniekiem atbrauca pazīstamais fotogrāfs Jānis Mednis un daktere, ginekoloģe Gita Rutase.

Jānis Mednis pastāstīja jauniešiem par fotomākslas pamatiem un maziem noslēpumiem, kas jāzina, lai iznāktu laba fotogrāfija. Lai apgūto pārbaudītu praksē, nometnes dalībnieki kopā ar Jāni Medni devās uz Kolkasragu, kur katrs mēģināja iemūžināt savā fotoaparātā interesantākos jūrmalas kadrus. Vēlāk, veicot labāko darbu atlasi, taps Nāc līdzās! fotoizstāde.

Dakterei Gitai Rutasei bija "intīmās stundas" ar meitenēm un viņu mammām, kurās katra varēja aprunāties par "meiteņu tēmām". Savukārt zēniem tika noorganizēts galda tenisa turnīrs, kurā katrs varēja parādīt savu sportisko prasmi.

Lai arī nometnē bija daudzas dažādas aktivitātes, tās galvenais mērķis bija izveidot programmu Ziemassvētku labdarības akcijas Nāc līdzās Ziemassvētkos! koncertam, kas šogad 11. decembrī notiks Rīgas Doma baznīcā.

Nometnes muzikālais vadītājs bija pazīstamais mūziķis Aigars Grāvers. Kopā ar viņu strādāja mūzikas pasniedzēja Tatjana Larionova no Daugavpils un Strazdumuižas internātvidusskolas mūzikas skolotāja Irēna Ozoliņa, ritma skolotājs Viesturs Samts. Viņu vadībā tika paveikts liels darbs, un nometnes noslēgumā bija iespēja izveidot koncertprogrammu, kas aizkustināja gan sabraukušos tuviniekus, gan nometnes Albatross bērnus, kuri bija ieradušies uz koncertu. Albatrosa nometnē dzīvo vairāk nekā 500 bērni, kuri atbraukuši no Krievijas atpūsties šajā Latvijas nometnē. Tie ir bērni no daudzbērnu ģimenēm, no bērnu namiem un citām sociālām problēmgrupām.

"Nometnes koncerts izskanējis, bet visiem tā dalībniekiem un vadītājiem priekšā daudz darba, lai pie esošā sagatavotā priekšnesuma pievienotu orķestra skanējumu, koristus, profesionālos skatuves māksliniekus. Lai koncerts Nāc līdzās Ziemassvētkos! atkal būtu emocionāli bagāts un muzikāli piepildīts, lai tas nestu prieku daudziem simtiem Latvijas televīzijas skatītājiem un radio klausītājiem," norāda fonda Nāc līdzās! radošās nometnes vadītāja Sarma Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja