Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jo augstāki papēži, jo labāk. Sajūtiet pianistes Juidzjas Vanas enerģiju un vitalitāti!

Svētdien, 25. augustā, plkst. 19 Dzintaru koncertzālē notiks viens no visvairāk gaidītajiem klasiskās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala koncertiem – kopā ar Izraēlas filharmonijas orķestri maestro Zubina Metas vadībā uzstāsies 32 gadus vecā harismātiskā ķīniešu pianiste Juidzja Vana

Juidzja Vana spēlēs solo Sergeja Rahmaņinova Trešajā klavierkoncertā. Mūziķe uzsver, ka krievu mūzika, kas ideāli atbilst viņas temperamentam, atvērusi viņai ceļu uz Rietumu klasiku. Pianistes māte ir dejotāja, un kopš agras bērnības Juidza Vana vērojusi, kā māte mēģina lomu Pētera Čaikovska baletā Gulbju ezers. Turklāt daudzi mūzikas pedagogi Ķīnā ir guvuši izglītību Krievijā, tāpēc krievu mūzikas un krievu klavierskolas ietekme šajā Āzijas valstī vienmēr ir bijusi spēcīga.

Juidzja Vana studējusi Pekinas konservatorijā, bet jau 14 gadu vecumā vienatnē devusies turpināt mācības Kalgari, vēlāk – Filadelfijā. Pašlaik māksliniece dzīvo Ņujorkā. Par pavērsiena punktu viņas karjerā kļuvis koncerts 2007. gadā, kurā Juidzja Vana aizstāja leģendāro Martu Argerihu (Čaikovska Pirmajā klavierkoncertā kopā ar Bostonas simfonisko orķestri). Kopš tā laika viņa spēlē ar labākajiem orķestriem pasaulē un ir īpaši pieprasīta vissarežģītākajā krievu mūzikas repertuārā.

Juidzja Vana ir uzstājusies ar izcilākajiem diriģentiem – Klaudio Abado, Lorinu Māzelu, Danielu Barenboimu, Valeriju Gergijevu, Esu Peku Salonenu, Antonio Papāno, Juriju Temirkanovu, Kirilu Petrenko, Franci Velzeru-Mestu, Mirgu Gražinīti-Tīlu, Janiku Nezē-Segēnu un citiem.  

Šogad pavasarī viņa apbūra klausītājus mūsdienu amerikāņu komponista, minimālisma klasiķa Džona Adamsa, klavierkoncerta Must the Devil Have All the Good Tunes? pasaules pirmatskaņojumā. To diriģēja Gustavo Dudamels. Opuss tapis pēc Losandželosas filharmonijas orķestra pasūtījuma un komponēts speciāli Juidzjai Vanai.

Kritiķi slavē viņas snieguma emocionālo patiesību, interpretāciju inteliģenci un skatuvisko pievilcību. Juidzja Vana allaž pārsteidz ar īpaši ekstravagantām koncertkleitām, viņai kājās ir augstpapēžu kurpes – jo augstāki papēži, jo labāk. Šis ir viens no veidiem, kā parādīt raksturu – sieviete šādās kurpēs var būt bīstama. "Ar mani labāk nejokot!" brīdina enerģiju un vitālitāti izstarojošā pianiste.

Biļetes uz Juidzjas Vanas un Izraēlas filharmonijas orķestra koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā, tās maksā 30–130 eiro.

Top komentāri

Itamars Toledano
Jā, augstas papēžas ir ļoti svarīgas sieviešu organisma sastāvdaļas, jo palīdz tām tuvāk Dievam atrasties. Neba ar špiļkām klavieri spēlēsi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja