Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

JVLMA aicina Baltijas un Ziemeļvalstu jaunos komponistus piedalīties bigbenda kompozīciju konkursā

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar Latvijas Radio Bigbendu organizē bigbenda kompozīciju konkursu. Ar šo Baltijas mērogā unikālo konkursu rīkotāji vēlas atklāt vēl neiepazītus talantus, bagātināt bigbendam komponētu repertuāru, popularizēt Baltijas un Ziemeļvalstu jauno džeza mūziķu jaunradi, kā arī stiprināt saites pašu jauno komponistu starpā.

Konkursā aicināti piedalīties Baltijas un Ziemeļvalstu jaunie komponisti vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kas pastāvīgi dzīvo vai mācās Baltijas valstīs, Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā vai Dānijā, tostarp mūzikas vidusskolu un koledžu vecāko kursu audzēkņi, mūzikas augstskolu studenti un jaunie profesionāļi. Konkursa uzdevums ir radīt līdz septiņām minūtēm garu izvērstu skaņdarbu bigbendam un solo instrumentam pēc izvēles – trompetei vai tenora saksofonam. Darbu iesūtīšanas termiņš – 2024. gada 15. septembris, plkst. 23.59. Pieteikuma veidlapa atrodama šeit.

Konkursa finālistu darbus atskaņos viens no profesionālākajiem džeza kolektīviem Eiropā – Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā. Balvu fonds: 1. vieta – 900 eiro, 2. vieta – 700 eiro, 3. vieta – 500 eiro.

Konkursa žūrijā ir pārstāvji no visām trim Baltijas valstīm, Norvēģijas un Zviedrijas – mūziķi, kas ieguvuši lielu pieredzi un atzinību gan savas valsts, gan starptautiskā mērogā: Jons Georgs Balke (Jon Georg Balke; Norvēģija), Pēters Danemo (Peter Danemo; Zviedrija), Jievars Jasinskis (Jievaras Jasinskis; Lietuva), Ēriks Ešenvalds (Latvija) un pārstāvis no Igaunijas (tiks izziņots vēlāk).

Konkurss notiek trīs kārtās. Pēc pieteikumu iesūtīšanas termiņa konkursa žūrija iepazīsies ar dalībnieku darbiem un veiks priekšatlasi. 1. novembrī koncertā Baltijas jaunie komponisti – bigbendam! Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē atlasīto dalībnieku darbus atskaņos JVLMA, Baltijas un Ziemeļvalstu mūzikas augstskolu studentu bigbends un solisti. Pēc koncerta žūrija paziņos trīs finālistus, kuru skaņdarbus noslēguma koncertā 5. decembrī Spīķeru koncertzālē izpildīs Latvijas Radio Bigbends un solisti. Rezultātu paziņošana notiks uzreiz pēc fināla koncerta.

Būtisks konkursa papildinājums ir žūrijas locekļu meistarklases gan jaunajiem komponistiem, gan izpildītājiem, kas nedēļas garumā no 28. oktobra līdz 1. novembrim norisināsies gan JVLMA klātienē, gan tiešsaistē.

Projekts notiek ar Erasmus+ programmas un Valsts kultūrkapitāla fonda, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja