Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JVLMA simfoniskais orķestris koncertēs diriģenta Paula Megi vadībā

6. decembrī plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris diriģenta Paula Megi vadībā aicina uz koncertu JVLMA Lielajā zālē. Dienu iepriekš, 5. decembrī, mūziķi dosies uz Tukuma pilsētas Kultūras namu, lai koncertā Plecu pie pleca līdzās JVLMA simfoniskā orķestra atskaņotajai Renē Ēsperes, Bendžamina Britena un Antonīna Dvoržāka mūzikai izskanētu arī norvēģu komponista Eduarda Grīga skaņdarbi, ko Mūzikas akadēmijas studenti atskaņos kopā ar Tukuma, Engures un Kandavas mūzikas skolu audzēkņiem, informēja JVLMA pārstāve Annija Bičule.

Koncertprogrammā izraudzīti pasaulē pazīstami mūzikas šedevri – Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija No Jaunās pasaules, apvienojoties gan paša komponista iespaidiem dzīvojot Amerikā, gan ietekmējoties no indiāņu un afroamerikāņu mūzikas motīviem, un 20. gadsimta angļu komponista Bedžamina Britena 22 gadu vecumā tapušais mundrais un dzīvespriecīgais, Džoakīno Rosīni mūzikas iedvesmotais cikls Muzikālie vakari (Soirées Musicales). Līdzās tam JVLMA simfoniskā orķestra interpretācijā izskanēs arī igauņu komponista Renē Ēsperes senās rituālās mūzikas, minimālisma un Baroka mūzikas ietekmes caurvītais Respectus.

Igauņu diriģenta Paula Megi karjera mērāma vairākos gadu desmitos, un tā veiksmīgi izvērtusies gan Baltijas valstīs, gan citviet pasaulē. No 1990. līdz 1994. gadam viņš bijis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs, savukārt 1995. gadā uzsācis diriģenta karjeru Igaunijas Nacionālajā operā. 2004. gadā kļuvis par Upsalas kamerorķestra galveno diriģentu. Strādājis ar Zviedrijas Radio simfonisko orķestri, Stokholmas Karalisko filharmonisko orķestri, simfoniskajiem orķestriem Gēteborgā, Helsingborgā, ASV, Krievijā, Somijā, Ukrainā, Spānijā, Šveicē u.c. Paula Megi talants izpaužas arī dažādu operu izrāžu iestudējumu, tostarp Itāliete Alžīrā, Boriss Godunovs, Karmena mākslinieciskajā vadībā. Pašlaik viņš ir viens no vadošajiem jauno diriģentu pedagogiem un goda vieslektors Stokholmas Karaliskajā Mūzikas koledžā, kā arī profesors Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā.

Par JVLMA simfoniskā orķestra sadarbību ar Paulu Megi kolektīva mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons teic: "Pauls ir pieredzes bagāts pedagogs un diriģents. Pats savulaik pie viņa mācījos orķestra diriģēšanu un varu droši teikt, ka viņa zināšanu bagāža ir liela. Tas ir brīnišķīgi, ka Mūzikas akadēmijas studentiem ir iespēja ar sadarboties ar savas nozares meistariem!"

 

JVLMA simfoniskā orķestra koncerti notiks:

Tukuma pilsētas Kultūras namā – 5. decembrī plkst. 19

Biļetes cena – 3 eiro iepriekšpārdošanā Tukuma pilsētas Kultūras nama kasē

JVLMA Lielajā zālē – 6. decembrī plkst. 18

Biļetes cena – 5 eiro; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības - 4 eiro

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja