Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kalnciema kvartālā sākas jauns brīvdabas koncertu cikls

Sākot no 7. jūlija līdz septembrim, katru otrdienas vakaru plkst. 19.30 Kalnciema kvartālā koncertus sniegs rūpīgi izvēlēti un atpazīstami Latvijas mūziķi, un katru reizi viesosies arī īpašais viesis – vakara patrons, informēja koncertu rīkotāji.

Pirmajā koncertu sērijā notiks uz četri koncerti. 7. jūlijā koncertēs Xylem trio – Brāļi Oskars un Raimonds Petrauski un Rihards Zaļupe ar koncertu No Kančeli līdz Paulam. 14. jūlija vakarā lirisku gaisotni Kalnciema kvartālā ar savu solo koncertu radīs režisors un mūziķis Vladislavs Nastavševs. 21. jūlijā grupas DaGamba dalībnieki čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis piedāvās vakaru ar klasiskās un populārās mūzikas hitiem, čellu un klavieru skanējumā. 28. jūlijā varēs dzirdēt Latvian Voices a cappella koncertā. 

Pirms 12 gadiem Kalnciema kvartālā koncertu sezona aizsākās tieši ar brāļu Petrausku un Riharda Zaļupes koncertu dārzā, tāpēc šīs neparastās sezonas atklāšanā 7. jūlija vakarā klavieres, saksofona un perkusiju ritmi pieskandinās Kalnciema kvartālu mūziķu apvienības Xylem trio izpildījumā. Brāļi Oskars un Raimonds Petrauski un Rihards Zaļupe, kopīgi zināmi kā Xylem trio, piedāvā koncertprogrammu No Kančeli līdz Paulam. Vasaras mūzikas noskaņās varēs dzirdēt skaņdarbus no jaunākā Xylem trio albuma Round Giya Kancheli, kā arī pazīstamu melodiju apdares  no Zigmara Liepiņa, Emīla Dārziņa, Raimonda Paula  un citu autoru mūzikas. Šī vakara īpašais viesis – koncerta patrons būs Sandijs Semjonovs.

Savukārt 14. jūlija vakarā lirisku gaisotni Kalnciema kvartālā ar savu solo koncertu radīs režisors un mūziķis Vladislavs Nastavševs, izpildot dziesmas no izrādēm un oriģinālmūziku ar vēstījumu, kas liek laikam apstāties, ieklausīties un pievērsties pašrefleksijai. 

"Bieži  dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tādas kā akvareļu skices, " saka Vladislavs Nastavševs.

Koncerta laikā Nastavševs klausītājiem atklās vairākas no šīm skicēm, kā arī kādu ar Sergeja Uhanova dzeju. Tiks atskaņotas dziesmas no Nastavševa jaunākajām izrādēm Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī -  Piecas dziesmas pēc atmiņas ar dzejnieku grupas Orbīta oriģināldarbiem, kā arī vairāki jaunumi. Un, protams, būs sajūtama Mihaila Kuzmina un Federiko Garsijas Lorkas klātesamība.

21. jūlija vakarā uz Kalnciema kvartāla skatuves koncertēs muzikāli spraigie un krāšņie latviešu grupas DaGamba dalībnieki, ar muzikālo programmu - Klasiskā mūzika Bez elektrības! Čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis piedāvās vakaru ar klasiskās un populārās mūzikas hitiem, čellu un klavieru skanējumā. Šoreiz mūziķi ar savu koncertprogrammu atgriežas pie pirmavota - klasiskās mūzikas pamatiem, piedāvājot darbus oriģinālā skanējumā pieklusinātāk, akustiskāk un intīmāk, lai radītu klausītājiem mājīgu un melodiski estētisku gaisotni.

Jūlija koncertu cikls noslēgsies 28. jūlija vakarā, kad Kalnciema kvartālā Latvian Voices a cappella koncertā klausītājiem būs iespēja pārliecināties par to, ka cilvēka balss spēj aizstāt gandrīz jebkuru mūzikas instrumentu. Dziedātājas izpildīs līdz šim pasaulē un Latvijā atzītas populārās mūzikas melodijas Piekūns skrien debesīs, Notiksies kam jānotiek, Hallelujah un citas. Neatņemama koncerta sastāvdaļa ir arī latviešu folkmūzikas melodijas grupas dalībnieču veidotos aranžējumos, kas šoreiz skanēs džeza un popmūzikas noskaņās. Programmu papildinās dziedātāju spēlētas perkusijas - kahoni.

Biļetes pieejamas www.bezrindas.lv

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja