Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kamēr es nāku mājās. Muzikālajā bankā dziedātājs Dons atkārto grupas Prāta vētra panākumus

Daugavpils Olimpiskajā centrā sestdien, 1. februārī, norisinājās Latvijas Radio 2 rīkotās popmūzikas un rokmūzikas dziesmu aptaujas Muzikālā banka 2019 fināls, kurā par vērtīgāko tika atzīta dziedātāja Dona izpildītā kompozīcija Es nāktu mājās.

Kopumā šajā izšķirošajā cīņā piedalījās piecpadsmit dziesmu, kuras šajā aptaujā bija guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību (un soli pa solim izkristalizējušās no vairāk nekā 170 pieteiktajām kompozīcijām).

Šī ir jau ceturtā reize, kad Dons ir plūcis laurus Muzikālajā bankā. Iepriekš par tās vērtīgākajām dziesmām ir tikušas nosauktas mūziķa kompozīcijas Signāls, Pēdējā vēstule un Pāriet bailes, kas ļāva viņam noturēties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena no 2012. līdz 2014. gadam. Līdz ar to dziedātājam ir izdevies atkārtot grupas Prāta vētra četrkāršo panākumu, kuru tā ir guvusi ar dziesmām Spogulīt, spogulīt, Ziemu apēst, Debesis iekrita tevī (kopā ar duetu Musiqq) un Ogles, kas triumfēja pērn, apsteidzot tieši Dona un repera Ozola kopdarbu Salauzta sirds.


Drēgnā naktī

"Atceros drēgno februāra nakti, kad Kaspars Ansons man atsūtīja šīs dziesmas uzmetumu. Man uzreiz iesēdās prātā šī frāze: "Es nāktu mājās, ja tu spētu piedot." Mājas sajūta mums katram ir patvēruma un siltuma osta. Esmu gandarīts, ka savas sajūtas caur šo dziesmu varu nodot arī klausītājiem, pagājušā gada aprīlī atklāja Dons, iepazīstinot ar savu topošo hitu Es nāktu mājās, kura tekstu un mūziku viņš radījis kopā ar mūziķi un producentu Kasparu Ansonu.

Jau pēc divām nedēļām noskaidrosies, vai šai kompozīcijai izdosies turpināt savu panākumu ceļu un sagādāt tās izpildītājam Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons kategorijā Dziesma, kurā uz statueti pretendē arī Patrisha ar kompozīciju Es varu būt tā, grupa Laika suns ar dziesmu Pavasari, apvienība Astro’n’out ar kompozīciju Uzmācīga melodija (Mani) un grupa Instrumenti ar dziesmu Visā visumā Visums ir viss. (Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons svinīgā pasniegšanas ceremonija notiks 18. februārī Dailes teātrī.)

 

Piededzini mann

Par Muzikālās bankas 2019 otru vērtīgāko kompozīciju kļuva grupas Triānas parks un dziedātāja Intara Busuļa izpildītā dziesma Kamēr. Trešajā vietā šajā aptaujā ierindojās grupas Singapūras satīns un mūziķa Horena Stalbes sadarbība Piededzini mann. Visu dziesmu gala izkārtojumu vērtīgāko kompozīciju piecpadsmitniekā noteica skatītāju un klausītāju fināla balsojums (piecdesmit procentu no kopvērtējuma) un Latvijas Radio 2 klausītāju balsojums, kas norisinājās līdz 23. janvārim, kā arī neatkarīgās ekspertu padomes vērtējums.

Šogad tās sastāvā darbojās komponists Jānis Lūsēns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, ģitārists, komponists un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Kaspars Zemītis, kordiriģents Ints Teterovskis, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūzikas grupas Auļi un studijas Lauska vadītājs Kaspars Bārbals, dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta, biedrības Latvijas mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke, kā arī Igaunijas Raadio 2 galvenā redaktore, televīzijas personība un mūzikas pētniece Mārja Merivo-Parro un mūzikas žurnālists Ramūns Zulnis no Lietuvas.

 

Citāds skats

Skatītāju un klausītāju fināla balsojumā par trim vērtīgākajām dziesmām tika izvēlētas Triānas parka un Intara Busuļa Kamēr, Dona Es nāktu mājās un Singapūras satīna un Horena Stalbes Piededzini mann. Savukārt neatkarīgās ekspertu padomes vērtējumā pirmajā trijniekā tika iekļauts grupu Instrumenti un Prāta vētra kopdarbs Te saule aust (kopvērtējumā tas palika piektajā vietā), Dona dziesma Es nāktu mājās un dziedātājas Aminatas un grupas Tautumeitas kompozīcija Dzīvot citādāk (astotā vieta). Aminatas solodziesma Maiga vara šajā vakarā tika izraudzīta par vērtīgāko pašu dalībnieku iekšējā balsojumā (trīspadsmitā vieta).

 

Aptaujas Muzikālā banka 2019 vērtīgākās dziesmas

1. Es nāktu mājās – Dons

2. Kamēr – Triānas parks un Intars Busulis

3. Piededzini mann – Singapūras satīns un Horens Stalbe

4. Sāc ar sevi – Musiqq

5. Te saule aust – Instrumenti un Prāta vētra

6. Kamēr vien mēs esam – Markus Riva un Dināra Rudāne

7. Cilvēks – Ivo Fomins

8. Dzīvot citādāk – Aminata un Tautumeitas

9. Bungādiņas – Aija Andrejeva

10. Es gāju par tālu – Katō

11. Tik skaļi – Neon Saturdays un Reiks

12. Tās vēl nav beigas – Dzelzs vilks

13. Maiga vara – Aminata

14. Es varu būt tā – Patrisha

15. Uzmācīga melodija (Mani) – Astro’n’out

 

Aktuālajai informācijai par Latvijas Radio 2 rīkoto popmūzikas un rokmūzikas dziesmu aptauju var sekot līdzi interneta vietnē www.muzikalabanka.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja