Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kaspars Putniņš un Lolita Ritmane nominēti balvai Grammy

Šodien paziņotas ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvas Grammy nominanti, un to vidū ir atrodami diriģenta Kaspara Putniņa un producentes Lolitas Ritmanes vārdi

Diriģents Kaspars Putniņš ir izvirzīts prestižākajai mūzikas balvai kategorijā Labākais kora sniegums par Alfrēda Šnitkes un Arvo Perta mūzikas albumu, kas ierakstīts kopā ar Igaunijas filharmonijas kamerkori. Viņam līdzās nominēta kormeistare Heli Jirgensone. Albums, ko laidusi klajā Zviedrijas kompānija BIS Records, guvis slavinošas kritiķu atsauksmes. 

Šajā kategorijā ir seši pretendenti, kuru vidū ir arī diriģenti Metjū Gārds, Gustavo Dudamels, Donalds Nelijs, Benedikts Šīhans un Kreigs Hella-Džonsons.  

Savukārt Lolita Ritmane balvai Grammy izvirzīta kategorijā Labākā klasiskās mūzikas izlase kā viena no albuma Women Warriors – The Voices of Change producentēm. Šis albums 2020. gada martā tika ierakstīts Latvijā un izdots ASV. Tas ir veltījums aktīvistēm un viņu drosmei. 

Ierakstā ir piedalījušies Latvijas mūziķi un Rīgas Doma meiteņu koris Tiara diriģentes Airas Birziņas vadībā. Projekta Women Warriors – The Voices of Change/Varones. Pārmaiņu balsis idejas autore un producente ir amerikāņu diriģente Eimija Andersone. Projekta piedalās deviņpadsmit komponistes, kuru vidū ir Lolita Ritmane, Natālija Bonina, Mirjama Katlere, Anne Katrīna Derna, Izolde Fēra, Šārona Fārbere, Penka Kouneva un Stāra Parodi.

Vairāk par šo albumu lasiet šeit

64. ikgadējā Grammy pasniegšanas ceremonija notiks 2022. gada 31. janvārī Losandželosā. Balva tiks piešķirta 86 kategorijās. 

Vienpadsmit kategorijās šoreiz izvirzīts Luiziānā dzimušais džeza un soulmūzikas izpildītājs Džons Batists. Uz astoņām balvām pretendē Džastins Bībers, Doja Cat un H.E.R. Septiņās kategorijās nominētas Billija Eiliša un Olīvija Rodrigo. Kategorijā Gada ieraksts līdzās citiem hitiem nominēta grupas ABBA dziesma I Still Have Faith in You no zviedru kvarteta nesen iznākušā jaunā albuma Voyage.

Pilns nominantu saraksts: www.grammy.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja