Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns izsludina koncertsēriju Tas ir laiks un vāc ziedojumus ukraiņu karavīriem

Mūziķi Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns radījuši jaunu koncertprogrammu Tas ir laiks, kura izskanēs sešās Latvijas pilsētās. Līdz ar koncertu sēriju mūziķi izziņo jaunu ziedojumu vākšanas akciju Ukrainas brīvprātīgo kaujas vienības Kaukāzs atbalstam, informēja mūziķu pārstāvji.

Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns pirmo reizi satikās pirms gada, kad tapa himniskā dziesma Resistance. Katrīna pulcēja vairāk nekā 40 mūziķus projektā Latvia for Ukraine un nejauši medijos atrada informāciju par Edgaru, kurš Krievijas iebrukuma dēļ bija spiests pamest savas mājas un darbu Kijivā, un dodies uz savu otro dzimteni - Latviju. Pavasarī Katrīna un Edgars piedalījās dažādos Ukrainas atbalsta koncertos, bet vasarā abi mūziķi sakomponēja radiohitu Dur prom. Tam sekoja humoristiskā dziesma Masas un vērienīgā kompozīcija ar Māra Čaklā vārdiem Kamēr pret sauli kāpu.

Nu abi mūziķi ir nolēmuši iziet no ierakstu studijas un kopā kāpt uz skatuves, lai dotu spēku, cerību un gaišumu klausītājiem visā Latvijā. Katrīna un Edgars ir radījuši koncertprogrammu Tas ir laiks, kurā emocionāli un mūsdienīgi skanēs latviešu un ukraiņu spēka dziesmas. Tā būs mūzika no Zigmara Liepiņa rokoperas Lāčplēsis, Haralda Sīmaņa Ezers, Raimonda Tigula, Raimonda Paula un Mārtiņa Brauna kompozīcijas, Imanta Kalniņa Piena ceļš, latviešu un ukraiņu slavenākās tautasdziesmas, kā arī Katrīnas un Edgara radītās dziesmas. Programma Tas ir laiks tiks atskaņota 3. maijā Kokneses Kultūras centrā, 10. maijā - Salas tautas namā, 13. maijā Mālpils muižā, 26. maijā Mazmežotnes muižā, 3. septembrī Tukuma pilsētas kultūras namā un 28. oktobrī Jelgavas Kultūras namā.

Katrīna Gupalo ar Edgaru Vilcānu ir īstenojuši, iniciējuši un aktīvi iesaistījušies jau vairākās Ukrainas atbalsta akcijās, tai skaitā akcijā Džips ukraiņu aktierim - snaiperim, Latvijas Radio labdarības akcijā Dod Pieci, projektā Latvia for Ukraine: Resistance un Osokina Brīvības festivālā Ukrainai. Katrīna un Edgars, radot jaunas dziesmas un koncertprogrammas, vēlas iedvesmot un motivēt savus klausītājus turpināt palīdzēt ukraiņiem cīņā par brīvu Ukrainu un Eiropu. Abi mūziķi sadarbībā ar biedrību Tavi draugi aicina ziedot Ukrainas brīvprātīgo kaujas vienībai Kaukāzs, kuras lielākā daļa ir Ukrainas armijas karavīri, kuri aizstāv Ukrainu kaujās Donbasā jau no 2014. gada. Kaujas vienība Kaukāzs izveidota 2022. gadā, darbojas visās kara zonās un iekļauta Ukrainas pašaizsardzības spēkos. Lai aizsargātu Ukrainu viņiem ir nepieciešami divi automašīnas radioaparāti, droni, karavīru formas un lietus pončo.

Ziedot ukraiņu karavīriem var www.ziedot.lv/latviesu-muziki-ukrainu-karaviriem-4578

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja