Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kautrīgā pavedēja. Svētdien Arēnā Rīga dziedās neatkārtojamā Kailija Minoga

Gadiem ejot, Kailija Minoga kļūst arvien spožāka skatuves māksliniece, viņas harisma pieņemas spēkā. Kādreiz tika uzskatīts, ka dziedātājas enerģētiskais potenciāls ir kā garnelei vai ģerānijai - respektīvi tuvu nullei. Visi, kas jebkad ir bijuši viņas koncertos, zina, ka tā nav patiesība.

Uz skatuves Kailija atdod sevi visu - viņa ne tikai sadedzina kalorijas, bet pavedina tūkstošiem skatītāju, kuri atbild viņai ar mīlestību, gaišu un tīru. Šajās attiecībās nav neķītrību, jo Kailija, piedodiet man šo banalitāti, ir kā saulīte, viņa parāda ceļu uz gaismu.

Viņas pašas dzīves ceļš ir bijis dramatisks: nevainīgi vieglprātīgs sākums, austrāliešu ziepju operas, estrādes dziesmiņas, saldie astoņdesmitie, panākumi, megapanākumi; flirts ar alternatīvo mūziku, dramatisks popularitātes kritums; negaidīti veiksmīga atgriešanās, atkal megapanākumi; kā zibens spēriens no skaidrām debesīm - diagnoze "krūts vēzis"; atveseļošanās, atkal panākumi; dēkas ar puišiem modeļiem (meitenes, turieties no modeļiem pa gabalu!).

Likteņdzirnas Kailiju nav samalušas, un tas ir galvenais. Pavasarī iznākušais albums Kiss Me Once, kuram veltīta šī turneja, nav guvis lielus panākumus, taču tas ir nieks, ja mākslinieces karjera ilgst jau gandrīz trīs gadu desmitus. No populārās mūzikas vēstures viņas vārdu izsvītrot nav iespējams.

Šovā Kailija dzied gan jaunākās dziesmas, gan populārākos hitus, savu 80. gadu materiālu viņa pasniedz ar pašironisku distanci. Koncerts notiek grandiozas diskotēkas režīmā - lēnās dejas nav paredzētas. Kailijas Minogas mūzika nepretendē būt intelektuāla, to var uzskatīt par virspusēju un banālu, taču koncertā māksliniece brīnumaini pārvērš to par autobiogrāfisku vēstījumu, kurā jūtams vieglums un šarms, sāpe un mīlas alkas.

Viņai pašai šovs ir tikpat nepieciešams kā publikai - koncertā ir brīži, kuros var pamanīt, ka Kailija, dejojot konfeti virpulī vai griežoties lāzeru gaismā, nevis tēlo pielūgsmes objektu, bet pilnvērtīgi dzīvo un izbauda mirkli. Nav brīnums, ka viņa atzīst: "Pēc turnejas mēdz iestāties depresija, tu nezini, kur likties, jo esi pieradis, ka vairākus mēnešus katru vakaru tev paaugstinās adrenalīna līmenis asinīs." Šovs ir ne tikai izklaide, bet arī dzīve.

Globālām popzvaigznēm patīk būt sociāli aktīvām un politiski angažētām - jaunajā šovā Kailija atļaujas tikai vienu politisku žestu, pašā finālā viņa dzied hitu All the Lovers un pauž atbalstu mīlestībai visdažādākajās izpausmēs, arī tajās, kas tiek uzskatītas par netradicionālām.

Kailija aizrauj sev līdzi, viņa ir profesionāla pavedinātāja, taču dara to ļoti eleganti, pat kautrīgi, bez vulgaritātes un seksuālas agresijas. Tieši tāpēc daudziem jo daudziem Kailija Minoga ir ideāls sievišķības iemiesojums; viņa interesē visdažādākos cilvēkus - spriežu kaut vai pēc tā, cik daudzi man ir prasījuši "Kāda viņa ir? Kā viņa runā?", uzzinot, ka esmu viņu intervējis (sarunu ar Kailiju lasiet 16. oktobra KDi un www.diena.lv/kd).

Turnejas Kiss Me Once koncerts notiks svētdien, 2. novembrī, Arēnā Rīga. Sākums plkst. 19.30. Biļetes Ticketpro tīklā, tās maksā 39-79 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja