Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Klusuma formas mierina un dziedē. Ventspilī uzstāsies Pantha Du Prince

Svētdien, 8. augustā, Ventspils koncertzālē Latvija savu vienīgo koncertu Baltijā sniegs pazīstamais skaņu mākslinieks un producents Hendriks Vēbers jeb Pantha Du Prince no Vācijas

Teju divas desmitgades producents, komponists un mākslinieks Hendriks Vēbers ir pazīstams ar skatuves vārdu Pantha Du Prince. Lielai daļai klausītāju viņa agrīnā daiļrade saistās ar klubu mūziku, un daudzi viņu uzskata par vienu no tūkstošgades sākuma elektroniskās mūzikas smagsvariem. Iespējams, kādam pārmaiņas, kas dzirdamas mākslinieka pēdējos albumos Conference of Trees un pavisam nesen klajā nākušajā platē 429 Hertz – Formen von Stille, šķitīs pavisam krasas, taču uzmanīgs klausītājs atzīs, ka vides ambience, dabas skaņas, telpas akustika, instrumentu un atrastu priekšmetu skaniskās īpašības allaž ir bijušas klātesošas Pantha Du Prince daiļradē.

"Mežs ir maģiska vieta. Visi tā iemītnieki, sīkākās radības mani allaž fascinējuši. Vēl nebūdams divpadsmit gadu vecs, jau zināju – dzīvošu mežā. Tobrīd ne par ko citu man nebija tik skaidras pārliecības," kādā intervijā stāstījis Hendriks Vēbers.

Ja vēl pirms gadiem semplētas dabas skaņas un lauka ieraksti gluži vai nemanāmi caurvija Pantha Du Prince mūziku, kuras pavadībā cilvēki līdz rītausmai dejoja naktsklubos, minētajos pēdējo gadu izdevumos daba māksliniekakompozīcijās manifestējas visā tās krāšņumā. 

Viņš ir pārliecināts, ka daba, mūsu apkārtne pati par sevi ir mūziķis, kurš spēj gan klausīties, gan valdīt pār sevi. Cilvēks un daba spēlē pēc vadītāja un uztvērēja noteikumiem, un tas nepārprotami ir saklausāms un jūtams pandēmijas laikā tapušajā Hendrika Vēbera ierakstā. Šīs klusuma formas mūzikā, šķiet, nevēlas neko vairāk kā mūs mierināt un dziedēt.

Koncertā, kas noslēgs Ventspils pilsētas svētkus, klausītāji būs Hendrika Vēbera daiļrades divējādības liecinieki – programmā savīsies šī brīža videi un tās smalkākajām niansēm veltītā nedalītā uzmanība ar Pantha Du Prince, kādu to pazīst vairums viņa mūzikas cienītāju.

Pantha Du Prince koncertu ievadīs lietuviešu mūziķa Ļuda Mockūna solopriekšnesums. Viņš spēlēs tenora, basa un soprāna saksofonu, kā arī kontrabasa klarneti.

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā. Koncerts ir paredzēts jaukta tipa publikai – gan vakcinētiem, gan Covid-19 pārslimojušiem, gan pirms pasākuma Covid-19 testu veikušiem apmeklētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja