Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Koncertzālē Cēsis notiks pianista Ļubomira Meļņika jaunā albuma The Sacred Thousand prezentācijas koncerts

Sestdien, 27. maijā, koncertzālē Cēsis notiks ukraiņu komponista un pianista Ļubomira Meļņika jaunākā albuma The Sacred Thousand prezentācijas koncerts. Ieraksts veltīts ukraiņu karavīriem, kuri stājās pretī Krievijas armijas pārspēkam, vairākas nedēļas saglabājot savas pozīcijas Azovas tērauda rūpnīcā Mariupolē. Šī būs Meļņika pirmā uzstāšanās Cēsīs.

Ukraiņu komponists un pianists Ļubomirs Meļņiks, dēvēts arī par klavieru pravieti, ir jaunas klaviermūzikas valodas - sauktas par nepārtraukto mūziku, aizsācējs un viens no mūsu laika izcilākajiem klavieru virtuoziem. Ar savu neparasto klavierspēles tehniku viņš glezno vēl nedzirdētas skaņu ainavas, brīžiem pirkstu veiklībai sasniedzot superskaņas ātrumu.

Gaidāmais koncerts Cēsīs būs Meļņika jaunākā ieraksta The Sacred Thousand prezentācijas notikums. Albums ir padrūms un pārdomu pilns, veltīts varonīgajiem ukraiņu karavīriem. "Mūzika ir kā ceļojums cilvēka dvēselē, mūsu garīgā spēka skaistajās dzīlēs. Šis ir vēsturisks albums, ko vajadzētu dzirdēt!" Ļubomirs Meļņiks.

Koncerts notiek sadarbībā ar Latvijas džeza izdevniecību Jersika Records, kuras paspārnē ierakstīts un izdots jaunais albums The Sacred Thousand.

Ļubomirs Meļņiks 70. gadu vidū sāka strādāt pie jaunām klavierspēles koncepcijām, kas apvienoja Advanced Classical klavieru tehniku ar pārpasaulīgo cīņas mākslu Tai Chi un Kung Fu filosofiju.

Gadu gaitā viņa tiekšanās uz pilnību atklājusi pilnīgi jaunas klavierspēles dimensijas, kas ļauj viņam spēlēt tādā ātrumā, kāds nekad nav bijis iedomājams, un uz klavierēm radīt vēl nedzirdētus skaņas efektus.

Meļņika dziļi personīgie priekšnesumi ir sajūsminājuši klausītājus visā pasaulē, bet tehniski virtuozie skaņdarbi ir apmulsinājuši profesionāļus, jo tos praktiski nevar atskaņot pat izcilākie pianisti.

Laikā no 1980. līdz 1990. gadam Ļubomirs Meļņiks izdeva sešus albumus, bet The Song of Galadrie Ņujorkas Stereo Review magazine novērtēja kā "vienu no 10 svarīgākajiem mūsu laika albumiem". Kopš 2002. gada viņš ir izdevis apmēram 16 jaunus digitālos albumus, tostarp Illirion kompānijas Sony Classical paspārnē.

Pēdējos gados Meļņiks uzstājas dažādos mūzikas festivālos un sniedz koncertus visā pasaulē - Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā un Japānā. Viņu interesē tehnoloģiju inovācijas, kas var uzlabot un padziļināt klausītāju mūzikas pieredzi, un Ļubomirs pastāvīgi sadarbojas ar dažādiem skaņu inženieriem, lai uzlabotu digitālo ierakstu tehnikas.

Koncerta biļetes nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja