Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertzāle Latvija aicina klausītājus uz džeza mūzikas ierakstu sesiju noslēguma koncertiem

13. un 15. augustā koncertzāle Latvija aicina ikvienu interesentu piedzīvot divu jaunu latviešu džeza mūzikas ierakstu sesiju noslēguma koncertus, kas notiks sadarbībā ar džeza un improvizētās mūzikas izdevniecību Jersika Records, informēja koncertzāles pārstāvji.

Sākot ar 10. augustu koncertzāles Latvija Lielā zāle pārtaps par analogo ierakstu studiju. Tajā viena pēc otras notiks divas ierakstu sesijas, katrai noslēdzoties ar publisku atskaņojumu.

Ceturtdien, 13. augustā, plkst. 19 mūzikas cienītāji ir aicināti kļūt par lieciniekiem Kristapa Vanadziņa trio ierakstu sesijas izskaņai, savukārt sestdien, 15. augustā, plkst. 19 ar koncertu un tikšanos ar klausītājiem noslēgsies projekta "klausies" ieraksts. Plānots, ka abi ieraksti tiks izdoti vinila skaņuplates formātā ar  2021. gada pavasarī.

Kristapa Vanadziņa trio sastāvā muzicē vieni no mūslaiku spilgtākajiem džeza mūzikas pārstāvjiem – komponists un pianists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un kontrabasists Jānis Rubiks. Mūziķu paustās filosofijas trīs fundamentālie stūrakmeņi ir saspēle, kompozīcija un radīšana, kas kalpo par pamatu ansambļa individualitātei un kopējai idejai. Trio izceļas ar dzidru un niansētu skaņu, kas mijas ar tradicionālajiem saspēles paņēmieniem (swing, afro-influence) un Jaunās pasaules vēsmām (rubato, akadēmiskā un Skandināvu mūzika). Mūzikā atrodama gan kreolu, gan Āfrikas un vudū ietekme, kas tiek jaukta ar Eiropas impresionismu, Skandināvu un mūziķu pašu izcelsmes vietas skanējumu un tradicionālo mūziku. Gaidāmais albums ir trio līdera un mūzikas autora Kristapa Vanadziņa vēstījums par dzīves lielajiem un maģiskajiem notikumiem – mīlestību, visuma likumiem un Dieva mīlestību pāri visam.

"klausies" ir t. s. "spoken word" jeb "runātās dzejas" un improvizētās mūzikas projekts, kurā satikušies latviešu dzejniece Aleksandra Line, latviešu pianists Edgars Cīrulis un dāņu kontrabasists Alberts Reinholds Estergors (Albert Reinholdt Østergaard), lai kopā veidotu stāstus. Pēdējo četru gadu laikā projekts mainīgā starptautiskā sastāvā ir saņēmis augstus Eiropas mūzikas kritiķu un radiostaciju novērtējumus. Debijas albums 17 (Aleksandra Line, Toms Rudzinskis, Artis Orubs, Toms Mikāls) ticis nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons 2018. gada labākais džeza albums.

Aleksandra Line raksta dzeju latviešu, krievu un angļu valodā. Būdama mūzikas menedžere, viņa daudz iedvesmojas no mūzikas un mūziķiem. Ikdienā Aleksandra darbojas Latvijas Radio multimediju nodaļā, ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vieslektore un Latvijas džeza medija JAZZin.lv līdzdibinātāja.

Edgars Cīrulis ir latviešu pianists un komponists, Lielās mūzikas balvas nominants kategorijā Gada jaunais mākslinieks. Šobrīd piedalās projektos, kur mūzikas žanru robežas saplūst, veicinot komunikāciju starp cilvēkiem, kā arī raisot unikālu un patiesu piedzīvojumu ikvienam klausītājam.

Dāņu komponists un kontrabasists Alberts Reinholds Estergors 2018. gadā saņēmis Gada mākslinieka džezā titulu Tverstedā, kas padara viņu par pilntiesīgu Ziemeļdānijas džeza mūziķi. Kubas un Brazīlijas džeza ritmu iedvesmots, pievienojot savai mūzikai ziemeļnieciskas harmonijas, Alberts saplūdina žanrus, paša veidotajā muzikālajā ceļojumā daloties pieredzē, smejoties un raudot kopā ar savu klausītāju.

Biļetes uz atvērtajām ierakstu sesijām 13. un 15. augustā koncertzālē Latvija  pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja