Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Koncertzālē Latvija uzstāsies temperamentīgā čelliste un dziedātāja Ana Karla Maza

Koncertzālē Latvija 1. novembrī plkst. 19.00 pasaules mūzikas festivāla Porta 23 ietvaros uzstāsies kubiešu čelliste un dziedātāja Ana Karla Maza, radot savu muzikālo visumu, kas apvieno džezu, klasisko mūziku un Latīņamerikas skanējumu krāsas, informēja koncertzāles pārstāvji.

Par 28 gadus veco Anu Karlu Mazu kritiķi mēdz teikt, ka ar savu čellu viņa glezno dzimtās Havanas neprātīgo greznību, Brazīlijas sambas akcentus un Argentīnas tango traģēdijas. Tas ir vienlīdz elpu aizraujoši un pavedinoši. Viņas skaņdarbos var saklausīt gan džezu, gan klasisko mūziku, gan Latīņamerikas ritmus. Īpašu vietu mūziķes daiļradē ieņem Bahija – vieta netālu no Havannas, kurā pagāja Anas bērnība.

Ana Karla Maza dzimusi Kubā mūziķu ģimenē, tāpēc nav pārsteigums, ka jau piecu gadu vecumā viņa sāka spēlēt klavieres, bet desmit gadu vecumā Havannā pirmo reizi arī kāpa uz skatuves, spēlējot instrumentu, ko joprojām sauc par savu – čellu. 12 gadu vecumā mūziķe kopā ar ģimeni pārcēlās uz Spāniju, kur sāka iesaistījās sava tēva Karlosa profesionālajos mūzikas projektos, piedaloties arī divos ierakstos.

Mūziku Ana Karla Maza studējusi Francijā, kur iepazinās ar čellistu Vinsentu Segālu, kurš arī iedrošināja jauno mūziķi pievērsties solo karjerai. 2016. gadā viņa izdeva debija albumu Solo Acoustic Concert, kam sekoja vēl trīs studija albumi, no kuriem jaunākais – Caribe – nāca klajā šoruden. Jaunā albuma tūrē Ana Karla Maza uzstājās daudzās Eiropas koncertzālēs un klubos.

Koncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija sadarbībā ar pasaules mūzikas festivālu Porta 23. 

Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā Biļešu paradīze, kā arī koncertzāles Latvija un teātra nama Jūras vārti kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja