Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koris Maska jauno albumu ieskandinās kultūrtelpā Kūts

Jauktais koris Maska svinēs albuma Dedication atvēršanas svētkus Rūmenes muižas jaunajā koncertzālē, kultūras un svinību telpā Kūts sestdien, 7. decembrī.

Pēc triumfa Japānā, kur šogad kamerkoru sacensībās izcīnīti divi Grand Prix, kā arī pēc lieliskā snieguma koru Eirovīzijas konkursā Zviedrijā, iegūstot šajā sacensībā 2. vietu, koris Maska sola klausītājiem īpašu programmu, kurā skanēs komponistu Jāņa Šipkēvica, Riharda Zaļupes, Lauras Jēkabsones, Renātes Stivriņas, Pērta Ūsberga, Vītauta Miškiņa un Jāņa Ozola skaņdarbi. Visi šie skaņdarbi ierakstīti jaunajā mūzikas albumā, kura nosaukums Dedication atklāj tā būtību: visi tajā iekļautie skaņdarbi ir radīti kā veltījums korim Maska.

"Diskā iekļautie skaņdarbi radīti tieši mums dažādos laikos, un tie visatklātāk parāda, kādi esam. Tie ir tikpat daudzveidīgi kā mēs paši – gan katrs individuāli, gan kā kolektīvs. Un man prieks, ka esam tieši tādi!" par jauno albumu saka kora Maska diriģents Jānis Ozols.

«Pirmie skaņdarbi – Renātes Stivriņas Angelus Domini un Riharda Zaļupes 1133, kura nosaukuma izcelsme ir latviešu tautas dainu skapja lādītes numurs, – tapuši 2009. gadā. Jaunākais ir skaņdarbs, ko dziedājām Eirovīzijā – Lauras Jēkabsones Nāc, Dieviņi! Tas speciāli tika radīts Eirovīzijas finālam," stāsta Jānis Ozols.

Koncerta programmu papildina arī divi paša diriģenta komponēti skaņdarbi – 2011. gadā vīru korim tapušās latviešu tautas dziesmu apdares Aijā, žūžū lāča bērni un Deviņi dēli, kuras atskaņos kora Maska puiši. "Esam priecīgi koncertēt pilnīgi jaunā koncertvietā, gaidām šo notikumu ar lielu sajūsmu. 14. decembrī šī pati programma skanēs Piņķu baznīcā, taču uz šo koncertu biļešu jau vairs nav," atklāj diriģents.

Babītes novada jauktais koris Maska un tā diriģents Jānis Ozols ir radoša apvienība ar savu šarmu un stilu, kura unikalitāti raksturo ne tikai spēja izpildīt klasisku kormūziku, bet arī uzdrīkstēšanās būt atšķirīgiem un kustīgiem. Koris Maska ieguvis augstus sasniegumus un atzinību, pierādot sevi kā mērķtiecīgu un radošu kolektīvu, aktīvi piedaloties starptautiskos konkursos un sniedzot koncertus gan Latvijā, gan ārzemēs – Slovēnijā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Vācijā, Nīderlandē, Spānijā, Austrālijā un citur.

Kora repertuārs aptver plašu mūzikas žanru loku – no garīgās līdz tautas mūzikai, no klasiskajiem līdz mūsdienu skaņdarbiem, vienmēr meklējot jaunas interpretāciju iespējas un nereti pārsteidzot klausītāju ar atjautīgiem risinājumiem.

Šis būs jau otrais koncerts viesnīcas Hotel Bergs privātās lauku rezidences Rūmenes muižas jaunajā koncertzālē, kultūras un svinību telpā Kūts, kura izveidota pēc arhitektes Zaigas Gailes projekta un atrodas Kandavas tuvumā.

Savukārt nākamā pavasara ziedonī 27. maijā tur gaidāms pasaulslavenās latviešu dziedātājas Marinas Rebekas solokoncerts, kuru viņa sniegs kopā ar pianistu, starptautisko konkursu laureātu Andreju Osokinu. Koncerta programmā skanēs pasaules skaistākās operu ārijas.

Biļetes uz koncertiem Rūmenes muižas kultūras un svinību telpā Kūts tirgo e-kasē (www.ekase.lv).

Top komentāri

VVZ
V
Ar nepacietību gaidu albuma ieskandināšanu kultūrtelpā "Ateja".
no UK
n
Tiešām? Kūts? Kurš tur mauj?
EV
E
Krēzenē tvaicenē o jē ....kopā ar kaimiņu un adventes sveci ....viņam d
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja