Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latviešu pianistei Olgai Jegunovai veiksmīga debija Edinburgas festivālā

Debitējot prestižajā Starptautiskajā Edinburgas festivālā, jaunā latviešu pianiste Olga Jegunova par savu uzstāšanos Live Music Now koncertciklā uz _The Hub _skatuves izpelnījusies cildinošas atsauksmes un četras zvaigznes (piecu zvaigžņu novērtējuma sistēmā).

"Ļoti reti jaunu mūziķu vidū ir tādi, kuri pilnībā izprot to, ko spēlē. Viņas spēles tehnika ir labs sabiedrotais viņas savaldībai un šarmam, kas sajūsmināja viņas publiku. Visi jaunie mūziķi šajā ciklā arī stāstīja par programmas skaņdarbiem, tomēr tikai Latvijas pianistes vārdos cilvēki ieklausījās tikpat uzmanīgi, kā spēlētajā mūzikā. Kad viņa spēlēja, mēs jau bijām šajā mūzikā," vērtē kritiķis Kristofers Lembtons izdevumā The Scotsman.

O. Jegunova koncertā atskaņoja V.A.Mocarta Sonāti La mažorā (K331), "viegli izrikšojot cauri komplicētajai variāciju faktūrai". Rotaļīgs dzīvīgums kreisās rokas artiklulācijā bijis mūzikas dzinējspēks. Arī F.Šūberta Impromta un Muzikālā momenta, kā arī divu S.Rahmaņinova Muzikālo momentu atskaņojumi iespaidīgi atklājuši, ko šī jaunā sieviete spēj. Pianiste festivāla publiku iepazīstināja arī ar latviešu komponistu klaviermūziku - Pētera Vaska Balto ainavu un virtuozu Riharda Dubras opusu.

Pēc J. Vītola Mūzikas akadēmijas un Hamburgas Mūzikas un Teātra augstskolas absolvēšanas, Olga Jegunova pārcēlās uz Londonu, kur Karaliskajā Mūzikas koledžā studēja pie Dmitrija Aleksejeva un sadarbojas ar daudziem izciliem māksliniekiem. Paralēli studijām, Olga regulāri piedalās Starptautiskajos konkursos, pārstāvēja Latviju arī prestižajā Geza Anda Concours Cīrihē, kur nokļuva pusfinālistu sešiniekā. Londonā Olga arī uzsāka koncertu sērijas Chamber Music in Little Venice un jau vairākus gadus ir Jehudi Menuhina organizētās Live Music Now! programmas mūziķe. Šī programma organizē koncertus slimnīcās, cietumos, bērnu namos u.c. ar mērķi sniegt iespēju klausīties mūziku arī tiem, kuri paši nevar nākt uz koncertiem. Olga ir kļuvusi par daudzu fondu stipendiāti. To skaitā: Socrates Erasmus, Acroyd Trust, Izglītības fonds, Kultūrkapitāla fonds, Rojal College of Music Fund, DOM Stiftung un Samling foundation.  

Šobrīd Olga turpina koncertēt dažādos festivālos un koncertu sērijās. Viņa uzstājusies arī Liepājas Pianisma zvaigžņu festivālā, L.van Bēthovena festivālā Kasseler Musiktage, The Chilingirian Schumann Fest Londonā, Sounds New Contemporary Music Festival, Edinburgh Fringe, Gštādes Piano academy un nu arī Edinburgas Starptautiskajā festivālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja