Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā koncertēs Ukrainas Nacionālais akadēmiskais zēnu koris Dudaryk

Ar koncerttūri Latvijā viesosies Ukrainas Nacionālais akadēmiskais zēnu koris Dudaryk (Ļviva). No 27. līdz 29. jūlijam koris sniegs divus koncertus Rīgā un vienu Jūrmalā.

Ukrainas Nacionālais akadēmiskais zēnu koris Dudaryk ir starptautiski pazīstams kolektīvs, kurš ikkatrā uzstāšanās reizē apliecina savu unikalitāti. Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākais valsts apbalvojums kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus. 

Dudaryk sniedzis vairāk nekā 2500 koncertu Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegi zālē, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras Air Place, Nacionālajā filharmonijā Varšavā, pilī Ukraina, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā. 

Kori 1971. gadā dibināja vadošais ukraiņu kormeistars Mykola Katsal ar Ļvivas Ukrainas mūzikas biedrības palīdzību. Kopš tā laika Dudariks ir iekarojis vadošās pasaules skatuves. 1985. gadā Dudaryk nodibināja pirmo kora skolu Ukrainā. Korī dzied zēni, šīs skolas audzēkņi, kā arī profesionāli kora dziedātāji vīru balsu grupās. Kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Dmitro Kacals. 

Dudaryk kora repertuārs ir ļoti daudzpusīgs – regulāri tiek atskaņots plašs senās un mūsdienu kormūzikas klāsts. Kolektīvam īpaši tuva ir ukraiņu nacionālā garīgā kora mūzika (Dmitrija Bortņanska, Artēmija Vedeļa, Maksima Berezovska kompozīcijas u.c.). 

Otra svarīgākā repertuāra joma ir vokāli simfoniskās mūzikas lielo formu atskaņojumi (Dž. Pergolēzi Stabat Mater, K. Orfa Carmina Burana, V.A. Mocarta Rekviēms, L. van Bēthovena Simfonija Nr.9, L. Bernsteina Simfonija Nr.3 Kadisz, J.S. Baha Ziemassvētku oratorija J. Haidna Septiņi Kristus vārdi un Nelsona mesa).

Šķiet, ka starp dažādu laikmetu pasaules mūzikas šedevriem nav neviena, ko Dudaryk nespētu izpildīt. Koris ne tikai interpretē vispāratzītos klasiskos šedevrus, bet arī rada unikālu to interpretācijas ukraiņu versiju – ar tembra skaistuma pilnību, kas pārsteidz ar dinamiskās paletes bagātību. 

Koncertos Latvijā koris atskaņos vairākas koncertprogrammas, kurās skanēs ukraiņu mūzika no dažādiem gadsimtiem (no XII līdz XXI gs.),  ukraiņu tautasdziesmu apdares, kā arī ukraiņu skaņražu oriģinālkompozīcijas un sakrālā mūzika. Koncertos Rīgā kopā ar kori muzicēs arī ģitārists Oļegs Jarema un akordeonists Volodimirs Zaborovskis. 

Kora koncerti norisināsies Rīgā, Vērmanes dārzā 27. jūlijā plkst. 19.00 un Lielajā Ģildē 28. jūlijā plkst. 19.00 un Jūrmalā, Dubultu ev. lut. baznīcā 29. jūlijā plkst. 19.00

Ieeja – par ziedojumiem. 

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja