Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas Nacionālajā operā notiks Egila Siliņa solokoncerts

14. novembrī plkst. 19 Latvijas Nacionālā opera notiks Latvijā iemīļotā un starptautiski pazīstamā basbaritona Egila Siliņa solokoncerts, kuru diriģēs Andris Poga, piedaloties soprānam Evijai Martinsonei un Latvijas Nacionālās operas orķestrim, informēja Operas pārstāve Irbe Treile. 

Koncertā Egils Siliņš piedāvās daudzveidīgu repertuāru – viņa izpildījumā skanēs Vinčenco Bellīni, Modesta Musorgska, Gaetāno Doniceti, Antona Rubinšteina, Džuzepes Verdi, Umberto Džordano, Aleksandra Borodina, Žaka Ofenbaha, Žorža Bizē, Franča Šūberta un Riharda Vāgnera mūzika. 

"Dziedāt Latvijā un publikai, kuras liela daļa tevi dzirdējusi daudzu gadu garumā, ir kas īpašs. Tā ir kā atkalredzēšanās ar ģimeni, kura tevi sagaida ar sirsnību un mīlestību," savas sajūtas pirms solokoncerta raksturo Egils Siliņš. 

Pēdējās sezonās Egils Siliņš visplašāk pievērsis publikas un kritikas uzmanību ar savām Riharda Vāgnera mūzikas interpretācijām. Lomas Vāgnera operās viņš dziedājis Bastīlijas operā Parīzē, Cīrihes operā, Londonas Koventgārdenā, Madrides Teatro Real, Tokijas operā, Vācu operā Berlīnē un citviet. Votāna lomas tvērums Nībelunga gredzena daļās Valkīra un Zīgfrīds Latvijas Nacionālajā operā viņam nesa Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā 2012./2013. gada sezonas labākajam solistam.

Šo sezonu Egils Siliņš sāka ar Amfortasa lomu Riharda Vāgnera operā Parsifāls Tokijas Jaunajā nacionālajā teātrī, kā arī Oresta lomu Riharda Štrausa operā Elektra Pekinas Skatuves mākslu centrā un Šanhajas Lielajā teātrī. Savukārt dziedātāja tuvākās nākotnes plānos ir uzstāšanās Hamburgas Valsts operā, Leipcigas operā, Pleijela zālē Parīzē, Seulas Mākslu centrā, Budapeštas Mākslu pilī, Deutsche Oper am Rhein Diseldorfā un citās nozīmīgās kultūras institūcijās.

Egils Siliņš ir desmit starptautisku konkursu laureāts, divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts 1996. un 2003. gadā, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris (2008).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja