Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Radio bigbends, Aija Vītoliņa un Andris Buiķis izdod albumu Cik labi

Šovasar ierakstītais un nule kā prezentētais Latvijas Radio bigbenda, Aijas Vītoliņas un Andra Buiķa albums Cik labi nu pieejams arī klausītājiem – tajā apkopotas 10 Andra Buiķa oriģinālkompozīcijas, dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem un tās izdzied vokāliste Aija Vītoliņa.

Projekts sākotnēji tika prezentēts kā koncertprogramma Sajust grūvu!, ko sitaminstrumentālists Andris Buiķis gatavoja īpaši Latvijas Radio bigbendam. Albums ir visnotaļ ir harmonijām bagāts, eksperimentāls un tehniski izaicinošs, īpaši bigbendam, tomēr neatkāpjas no klasiskajām džeza un ritmiskās mūzikas vērtībām. Dziesmām ir izteikta ritmiskas un "grūvīgas" melodijas, kas sajutās it kā piesietas noteiktam mūzikas posmam, 1980. gadiem, bet pavisam noteikti nepauž nostalģiju. Dziesmu vārdiem izmantoti Leona Amoliņa, Agneses Rutkēvičas, Normunda Beļska un Jāņa Damrozes dzejoļi. Albuma pirmā vāka autors – pixelart mākslinieks Artūrs Bunts.

Pats Andris Buiķis par šo sadarbību saka: "Esmu ar izaicinājumiem uz "Tu”, tāpēc arī uzreiz piekritu iespējai sarakstīt mūziku bendam (Latvijas Radio bigbendam), ko līdz šim nebiju darījis. Es vairāk esmu instrumentālās mūzikas cienītājs, nedaudz iefanoju par Badija Riča (Buddy Rich) bigbendu, vairāk gan par viņa bungu spēli, bet nevēlējos komponēt neko klasisku, nekādu svingu. Mums ir sanācis tīrs grūvs, harmonija un latviešu valodā dziedamas dziesmas. Par Aijas Vītoliņas dalību – es jau varēju nemaz viņai arī nezvanīt, jo zināju, ka viņa tāpat piekritīs piedalīties. Nu un tā, dziesmiņa pa dziesmiņai, līdz beigās aizdziedājāmies līdz veseliem 10 gabaliem!"

Albums pieejams Youtube Music, kā arī drīzumā citās straumēšanas platformās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja