Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepājas Lielajā dzintarā atskaņos Jura Karlsona trio Zīmes

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamerzālē 30. aprīlī plkst. 16 varēs baudīt koncertprogrammu Zīmes, kurā satiksies latviešu un franču kamermūzika, uzsvaru liekot uz latviešu komponistiem – Karlsonu, Garūtu un Menci.

Koncertā Zīmes satiksies viena no latviešu spožākajām un pavisam noteikti spridzīgākajām pianistēm Agnese Egliņa ar skatuves partneriem – klarnetistu Kārli Catlaku un flautistu Reini Lapu.

Muzikāli daudzveidīgā koncertprogramma būs dzirdami dažādu noskaņu skaņdarbi. Būs gan Karlsons, gan Rozenblats, gan Garūta, Ditijē un Debisī, gan Mesažē un Sensānss.

Jura Karlsona skaņdarbs – Trio Zīmes māksliniekiem ir gana izaicinošs un intriģējošs skaņdarbs, kurā katrs var kaut ko atrast sev – gan mūziķi, gan klausītāji. Agnese Egliņa, kura šo skaņdarbu ir atskaņojusi vairākkārt, sacījusi, ka katru reizi atrod ko pārsteidzošu un jaunu spēlējot šo trio.

Pārsteigumu klausītājiem mūziķi gatavo kopā ar komponisti Selgu Menci. Kādu – to mūziķi patur noslēpumā un atklās vien tiem, kuri ieradīsies uz koncertu klātienē.

"Programmai esam izvēlējušies melodiskus, spilgti tēlainus 20. gadsimta franču komponistu skaņdarbus. Flautista Reiņa Lapas spēli varēs dzirdēt vitālajā un augstu meistarību prasošajā Anrī Ditijē Sonatīnē flautai un klavierēm. Kopā ar klarnetistu Kārli Catlaku saspēlēsimies virtuozajā Aleksandra Rozenblata Fantāzijā par Žorža Bizē operas Karmena tēmām. Koncertā izskanēs arī klavieropuss – Kloda Debisī Mēnesgaisma. Atskaņosim Lūcijas Garūtas mūziku, reizē godinot izcilo mūziķi 121. gadskārtā," stāsta Agnese Egliņa.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja