Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas Simfoniskais orķestris ar koncertu un albuma prezentāciju svinēs Pētera Vaska jubileju

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) 21. oktobrī plkst. 19 koncertzālē Lielais dzintars ar koncertu un albuma prezentāciju svinēs komponista Pētera Vaska 70 gadu jubileju, aģentūru LETA informēja LSO Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Daina Vanaga.

Komponista jubilejas koncerta īpašais viesis būs daudzu prestižu konkursu un balvu laureāts krievu vijolnieks Sergejs Dogadins, kurš izpildīs Žana Sibēliusa Koncertu vijolei ar orķestri.

Koncertā tiks prezentēts arī jaunākais Pētera Vaska skaņu ieraksts, ko diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā LSO ieskaņoja vēl šī gada pavasarī sadarbībā ar ierakstu namu Wergo. Jaunajā ierakstā ir iekļauta Vaska Trešā simfonija un Koncerts flautai ar orķestri, kur flautas solo atskaņo Dita Krenberga.

Šis ir jau otrais albums, kas LSO ir tapis sadarbībā ar izdevniecību Wergo". Pirmais bija 2015.gadā izdotais "Pēteris Vasks. Sala. Musica appassionata. Credo", kas ar labiem panākumiem tiek tirgots ne vien Latvijā, bet arī Vācijā, Lielbritānijā, Austrijā, Šveicē, Francijā, Ungārijā, Itālijā, kā arī Japānā un ASV.

Jubilejas koncertā Lielajā dzintarā no abiem šiem albumiem izskanēs divi slavenā latviešu komponista darbi - Trešā simfonija un opuss Musica appassionata.

Trešā simfonija savulaik ir komponēta pēc Tamperes Simfoniskā orķestra lūguma un pirmatskaņota 2005. gadā Tamperē. Latvijas pirmatskaņojumu tā piedzīvoja 2006. gadā Rīgas Festivāla orķestra un diriģenta Normunda Šnē izpildījumā. Tas ir komponista līdz šim garākais un pārdomām bagātākais skaņdarbs. Vasks tajā ir vēlējies parādīt Dieva radītās pasaules krāšņumu un stāstīt par cilvēces un par savas tautas likteni.

Turpretī 2002.gadā tapušais skaņdarbs Musica appassionata ir Korsholmas Mūzikas festivāla pasūtinājums - slavinājums Dieva skaistajai pasaulei, apliecinājums dzīvības, cilvēka pastāvēšanas iespējamības brīnumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja