Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liepājas simfoniskais orķestris ieraksta pasaules klasiku diviem albumiem

Šonedēļ koncertzālē Lielais dzintars Liepājas simfoniskais orķestris veido jaunus ierakstus. Orķestrim sadaloties trijās pamatgrupās, diriģentu Ģintara Rinkeviča, Andra Veismaņa un Jāņa Retenā vadībā tiek ierakstīta mūzika no pasaules zelta fonda

Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi ar prieku ir atgriezušies savā koncertzālē, lai atkal muzicētu. Nedēļas laikā, mūziķiem netiekoties vairāk kā pieļauts un strādājot paralēli, tiks ierakstīta Antonīna Dvoržāka, Ludviga van Bēthovena, Pētera Čaikovska, Arnolda Šēnberga, Johana Sebastiāna Baha un citu komponistu mūzika. 

"Mēs rakstām materiālu diviem diskiem. Šis ir unikāls projekts, jo orķestris ir sadalīts trijās lielajās pamatgrupās, no kurām simfoniskais orķestris galvenokārt arī sastāv – tās ir stīgas, koka pūšamie instrumenti un metāla pūšamie instrumenti, kuriem klāt nāk arī sitaminstrumentālisti. Šie trīs ansambļi paralēli veic atšķirīgu programmu ierakstus. Mūsu galvenais diriģents Ģintars Rinkevičs strādā ar stīgu grupu, Andris Veismanis – ar koka pūšamo insrumentu grupu, Jānis Retenais – ar brass ansambli jeb metālpūšamo instrumentu grupu," stāsta Liepājas simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Jānis Retenais, kurš Latvijā un Nīderlandē izglītojies metālpūšamo instrumentu eksperts uzsver: "Šāda veida studijas ieraksti Latvijā vēl nekad nav veikti brass ansamblim – ir bijuši koncertieraksti, bet ne studijas ieraksti."

Ierakstu sesijā pie skaņu pults strādā Latvijas skaņu režijas lielmeistars Normunds Slava, ar kuru Liepājas simfoniskais orķestris sadarbojas jau vairāk nekā desmit gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja