Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LNSO aicina uz otro Krievu mūzikas pērļu koncertu

5. aprīlī plkst. 19 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz koncertu Krievu mūzikas pērles II, vēsta LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.Otrais Krievu mūzikas pērļu koncerts sola vairākas vērtīgas jaunatklāsmes – iepazīšanos ar Krievijas jauno pianisma zvaigzni, vairāku starptautisko klavierkonkursu laureātu Lukasu Geniušu, kurš atskaņos vienu no sava repertuāra pērlēm – Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu, un satikšanos simfoniskās mūzikas koncertā ar ievērojamo Pēterburgas Marijas teātra diriģentu Mihailu Tatarņikovu, kuru pagājušajā sezonā Latvijas klausītāji iepazina Nacionālās operas Jevgeņija Oņegina jauniestudējumā.

Diriģents Mihails Tatarņikovs studējis Sanktpēterburgas Rimska-Korsakova Valsts konservatorijā. Pēc absolvēšanas 2003. gadā viņš turpināja studijas konservatorijas Operas un simfoniskā orķestra diriģēšanas klasē pie Aleksandra Poliščuka. 2006. gadā diriģents debitēja Sanktpēterburgas Marijas teātrī ar baleta izrādi Metafizika, kas veidota ar Prokofjeva Otrās simfonijas mūziku. Kopš tā laika Tatarņikovs ir Marijas teātra pastāvīgais diriģents, kā arī regulāri uzstājas Sanktpēterburgas koncertzālēs. Šosezon diriģentam paredzēta debija Milānas operteātrī La Scala ar Jevgeņija Oņegina izrādēm, Figaro kāzas un Dons Žuans Bordo operā, Madama Butterfly Ziemeļu operā Anglijā, kā arī koncerti ar Poznaņas filharmonisko orķestri.Mihails Tatarņikovs sadarbojies ar tādiem orķestriem kā Krievijas Nacionālais orķestris, Novosibirskas filharmoniskais orķestris, Sanktpēterburgas Rimska-Korsakova Valsts konservatorijas orķestris, Oslo filharmoniskais orķestris, Krievijas Nacionālais filharmoniskais orķestris, viņš diriģējis gala koncertu ar Dženiferu Larmoru un sadarbojies ar tādiem izciliem solistiem kā soprāns Anna Ņetrebko un vijolnieki Vilde Franga un Vadims Repins. Operas žanrā viņš asistējis Valērijam Gergijevam pie Vāgnera Gredzena cikla iestudējuma Ņujorkas Metropoles operā, kā arī diriģējis vairākas izrādes Latvijas Nacionālajā operā un Hofmaņa stāstus Berlīnes Komiskajā operā.Pēdējās sezonās Tatarņikovs paralēli darbam Marijas teātrī diriģējis koncertus ar Gevles simfonisko orķestri Zviedrijā, Krievijas Nacionālo orķestri Drēzdenē un Manna centrā Filadelfijā, ASV, Roterdamas filharmonisko orķestri, Tokijas simfonisko orķestri, Montekarlo filharmonisko orķestri un sagatavojis Jevgeņija Oņegina jauniestudējumu Latvijas Nacionālajā operā.

Lukass Geniušs dzimis 1990. gadā Maskavā mūziķu ģimenē. Ģimenes saistībai ar mūziku bija būtiska loma Lukasa straujajā muzikālajā attīstībā jau agrā vecumā. Viņa vecmāmiņa Vera Gornostajeva, izcila pasniedzēja un profesore Maskavas Valsts konservatorijā, kļuva par viņa pirmo skolotāju. Klavierspēli Lukass sāka mācīties piecu gadu vecumā Maskavas Šopēna Mūzikas koledžas sagatavošanas klasē. 2008. gadā viņš pabeidza koledžu ar izcilību. Tajā pašā gadā viņš iestājās profesores Gornostajevas klasē Maskavas konservatorijā.

Jau kopš 12 gadu vecuma Lukass ir piedalījies daudzos starptautiskos konkursos un festivālos. Lukass Geniušs ir uzstājies kopā ar daudziem orķestriem: Hamburgas un Duisburgas simfoniskajiem orķestriem Vācijā, BBC Skotijas simfonisko orķestri, Lietuvas Valsts simfonisko orķestri, Sanktpēterburgas Kapellu, kā arī sadarbojies ar tādiem diriģentiem kā Vladimirs Ziva, Andrejs Boreiko, Sauļus Sondeckis, Dmitrijs Liss, Džonatans Dārlingtons, Džeimss Lakrans un Gintars Rinkevičs. Skandināvijā Lukass debitēs ar Ostrbotnijas kamerorķestri Somijā un solokoncertiem Dānijā.

Pianista plašais repertuārs aptver skaņdarbus no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai. 21 gadu vecumā viņš var lepoties ar desmit solo programmām un astoņiem klavierkoncertiem ar orķestri. Lukass Geniušs ar aizrautību piedalās arī kamermūzikas atskaņojumos un ir aktīvs mūsdienu komponistu mūzikas un reti atskaņotu skaņdarbu interprets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja