Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LNSO aicina uz pēdējo šīs sezonas bērnu koncertu Kā lai es pasaku pasaku?

14. aprīlī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus uz ceturto un pēdējo šīs sezonas koncertu bērniem Kā lai es pasaku pasaku?, kas notiks Lielajā ģildē.Kā stāsta LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka, šis koncerts būs īpašs un atšķirīgs no visiem līdzšinējiem, jo tajā tiks atskaņoti sešu jauno komponistu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu īpaši šim koncertam sacerēti skaņdarbi.

Šīs sezonas sākumā LNSO bērnu koncertu mākslinieciskais vadītājs un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Andris Vecumnieks aicināja jaunos Mūzikas akadēmijas kompozīcijas nodaļas studentus komponēt skaņdarbus, kuru sižeta pamatā ir tautā zināmas pasakas. Šim aicinājumam atsaucās seši studenti, kuru radītie skaņdarbi tiks pirmatskaņoti 14. aprīļa bērnu koncertā. LNSO bērnu koncertā skanēs Lauras Gustovskas Sarkangalvīte un …, Oskara Herliņa Nezinītis uz mēness, Evijas Vecumnieces Sniega karaliene, Jutas Bērziņas Zvaigņu dālderi, Jāņa Ķirša Zaķis un ezis, kā arī Santas Zaķes _Sniegbaltīte._Koncerta starpbrīdī mazie klausītāji tiks aicināti iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem un paši izmēģināt roku to spēlēšanā. Savukārt koncerta otrajā daļā tiks atskaņots Latvijā labi pazīstamā komponista Jura Karlsona skaņdarbs Tvaika mašīna.2011./ 2012. gada sezonā LNSO mazajiem klausītājiem piedāvāja četru koncertu programmas: koncertu _Miedziņš nāk _un taustiņinstrumentu prezentāciju, baleta koncertuzvedumu Ziemas balets un metāla pūšaminstrumentu prezentāciju, koncertu Spalvas pa gaisu un iepazīšanos ar mūziķa profesiju, kā arī koncertu Kā lai es pasaku pasaku? un sitaminstrumentu prezentāciju.

Koncertu cikla Simfoniskie koncerti bērniem mērķis ir uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņos interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Koncertu cikla mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrēšanā piedalās paši simfoniskā orķestra mūziķi. Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau piekto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību.

LNSO bērnu koncerts Kā lai es pasaku pasaku? notiks 14. aprīlī Lielajā ģildē - krievu valodā plkst. 11, bet latviešu valodā plkst. 14.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja