Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

LNSO aicina uz pirmo šīs sezonas Krievu mūzikas pērļu koncertu

27.janvārī plkst. 19 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz pirmo šīs sezonas Krievu mūzikas pērļu koncertu, kurā klausītājus gaida atkal satikšanos ar kaismīgo lietuviešu diriģentu Modestu Pitrenu, portālam Diena.lv vēsta LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Visnotaļ intriģējošā programma klausītājiem sola 20.gadsimta 30.gadu padomju muzikālā teātra hīta - Dmitrija Kabaļevska operas _Kolā Briņjons _uvertīru, skaistām melodijām pārpilno un visā pasaulē iemīļoto Aleksandra Arutunjana koncertu trompetei ar orķestri Labemol mažorā Andra Ābelītes interpretācijā, kā arī LNSO un Valsts akadēmiskā kora Latvija skanīgajā dziedājumā vienu no slavenākajām 20.gadsimta kantātēm - Sergeja Prokofjeva _Aleksandru Ņevski._Jaunais lietuviešu diriģents M.Pitrens divreiz absolvējis Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju - 1997.gadā kā kordiriģents un 2003.gadā kā simfoniskās mūzikas un opermūzikas diriģents. 1990.gadā viņš dibināja kori Psalmos un bija tā mākslinieciskais vadītājs desmit gadus, atskaņojot dažādu periodu Eiropas mūziku - no renesanses līdz avangardam. No 1995. līdz 1996.gadam diriģents mācījās Volfganga Amadeja Mocarta mūzikas un mākslas universitātē Zalcburgā, kur ieguva bakalaura diplomu ar izcilību kora un operu diriģēšanā. Vēlāk M.Pitrens piedalījies dažādos semināros un meistarklasēs pie pazīstamiem diriģentiem. 2003.gadā M.Pitrens izcīnīja pirmo vietu, Zelta medaļu un Silēzijas filharmoniskā orķestra speciālbalvu 7.Gžegorža Fitelberga Starptautiskajā diriģentu konkursā Katovicē, Polijā.Kā simfoniskās mūzikas diriģents M.Pitrens sagatavojis virkni koncertprogrammu ar Lietuvas Nacionālo filharmonisko orķestri, Lietuvas Valsts simfonisko orķestri, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas simfonisko orķestri, kā arī ar Lietuvas un Šauļu kamerorķestriem un Klaipēdas un Viļņas Mūziķu apvienotajiem spēkiem. Daudzu gadu garumā diriģents sadarbojies arī ar Ziemeļreinas-Vestfālenes jauniešu simfonisko orķestri un kamerorķestri.

M.Pitrens strādājis ar daudziem pazīstamiem solistiem, ierakstījies astoņus kormūzikas un simfoniskās mūzikas diskus. Kopš 2001.gada M.Pitrens strādā par Viļņas Mūzikas skolas jauniešu simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju, bet kopš 2003.gada viņš pasniedz diriģēšanu Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā. 2006.gadā M.Pitrens tika iecelts par Kauņas simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu. Šobrīd paralēli darbam Kauņas orķestrī diriģents cieši sadarbojas ar Lietuvas Nacionālo filharmonisko orķestri un Lietuvas Nacionālo operas un baleta teātri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja