Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNSO piedāvā koncertu jauniešiem #Bartoks - sava laika pankroks

29. janvārī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz jauniešu izglītojošā cikla Koncertsarunas ar Goran Gora @LNSO otro koncertu #Bartoks - sava laika pankroks, informēja LNSO pārstāve Kristīne Kutuzova. LNSO diriģēs ungāru diriģents Žolts Naģs, un koncertsarunu, kā ierasts, vadīs Goran Gora.

Programma #Bartoks - sava laika pankroks veltīta vienam no spilgtākajiem 20. gadsimta pasaules klasiskās mūzikas spīdekļiem – ungāru komponistam Bēlam Bartokam, kura raksturu un daiļradi iezīmē izaicinoši, brīžam pārdroši soļi. Bartoka mūzika ir jaudīga, ritmiem piesātināta, neregulāra, neparedzama un skarba, taču citreiz mēdz būt arī smalka un trausla.

29. janvārī LNSO atskaņojumā skanēs Bēlas Bartoka Koncerts orķestrim. Pirms tam Goran Gora klausītājiem stāstīs par autora iedvesmu ungāru tautas mūzikas avotos un viņa etnogrāfiskajiem ceļojumiem, pētot ungāru, rumāņu un bulgāru ritmus un melodijas. Klausītāji uzzinās, kā šīs zināšanas komponists iedzīvināja savas mūzikas audeklā, padarot to daudzslāņainu, piesūcinātu ar dažādu tautu tradīciju smaržām un krāsām.

LNSO mākslinieciskā vadītāja Andra Pogas ierosināto izglītojošo koncertciklu jaunajiem klausītājiem aizsāka pats Poga ar Pētera Čaikovska Ceturto simfoniju pērnā gada rudenī. Koncerta muzikālo daļu papildināja Goran Gora komentāri par komponistu, laikmeta īpatnībām un Čaikovska mūzikas spēju dzīvot cauri gadsimtiem. Par izglītojošo koncertu mērķauditoriju LNSO uzskata ne tikai jauniešus, bet ikvienu klausītāju, kurš vēlas saistošā, saprotamā formā iegūt holistisku priekšstatu par noteikto laikmetu.

29. janvāra koncerta apmeklētājiem Lielajā ģildē būs iespēja novērtēt arī īpaši veidotu instalāciju Ielien Bartoka galvā. Tā ļaus ikvienam interesentam izbaudīt skaņu kalambūru, kas, iespējams, skan komponista galvā brīdī, kad viņš sacer savus lielākos šedevrus.

Turpmākie izglītojošā koncertcikla Koncertsarunas ar Goran Gora @LNSO koncerti: 26. februārī plkst. 19 #Bēthovens #Piektāsimfonija, 23. aprīlī plkst. 19 #Dvoržāks#SimfonijaNojaunāspasaules.

Biļetes cena 5 eiro, tās nopērkamas Lielās ģildes un Biļešu paradīzes kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja