Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maija beigās Rīga Jūrmala akadēmijas meistarklasi vadīs pianists Jefims Bronfmans

25. maijā Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā norisināsies īpaša un ļoti gaidīta tiešsaistes meistarklase ar visā pasaulē atzītu un apbrīnotu pianistu Jefimu Bronfmanu. Meistarklasē piedalīsies trīs Baltijas valstu jaunie talanti – Aleksandrs Kalējs, Mantas Šernius un Elžbieta Liepa Dvarionaite, kas klavierspēles mākslu apgūst Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā un Vīnes Mūzikas un Tēlotājmākslas universitātē, informēja festivāla Rīga Jūrmala pārstāvji.

Ar Jefimu Bronfmanu vēlas sadarboties festivāli, orķestri, diriģenti un koncertnami visā pasaulē. Viņa iespaidīgo tehniku, spēku un neparastās liriķa dotības, ko atzinīgi vērtē gan kritiķi, gan klausītāji, šovasar klātienē varēs izbaudīt arī klasiskās mūzikas festivālā Rīga Jūrmala – 27. augustā Jefims Bronfmans uzstāsies Dzintaru koncertzālē kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri diriģenta Daniela Hārdinga vadībā. 

Aleksandrs Kalējs ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, kā arī III starptautiskā Džordža Gēršvina konkursa Ņujorkā finālists. Uzstājies koncertos un starptautiskos festivālos daudzviet Eiropā un ASV, Aleksandrs Kalējs klavierspēli apgūst profesora Sergeja Osokina klasē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Vīnes Mūzikas un Tēlotājmākslas universitātē pie profesora Avedisa Kujumdžana. Aleksandrs Kalējs meistarklasē ar Jefimu Bronfmanu izpildīs R. Šūmaņa Vīnes karnevāls,  op.26.

Mantas Šernius ir daudzu starptautisku klaviermūzikas un kamermūzikas konkursu laureāts, kas uzstājies gan kā solo mākslinieks, gan kamermūzikas ansambļu sastāvā. Iepriekš skolojies Skotijas Karaliskajā konservatorijā, Mantas šobrīd studē doktorantūrā profesora Ivari Iljas klasē Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā, kur iepriekš ieguvis maģistra grādu kamermūzikā pie profesores Marjes Lohuaru. Mantas Šernius meistarklasē izpildīs S. Prokofjeva Sonāte nr.7 Si bemol mažorā, op.83.

Trešā meistarklases dalībniece Elžbieta Liepa Dvarionaite ir Vīnes Mūzikas un Tēlotājmākslas universitātes studente profesores Annas Malikovas klasē. Būdama daudzu starptautisku meistarklašu dalībniece un starptautisku konkursu laureāte, Elžbieta ir uzstājusies kopā ar orķestriem no visas Baltijas, kā arī ar Virtuosi Brunensis orķestri no Čehijas. Viņu pastāvīgi konsultē arī ievērojamā lietuviešu pianiste Mūza Rubackīte. Elžbietas Liepas Dvarionaites izpildījumā meistarklasē varēs dzirdēt A. Skrjabina Sonāte nr.5, op.53.

Meistarklasi tiešsaistē Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā varēs vērot ikviens interesents.

Vairāk: https://riga-jurmala.com

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja