Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maijā Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātris Liepājas koncertzālē sniegs vērienīgu galā koncertu

Sestdien, 20. maijā, plkst. 19.00 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars pirmo reizi viesosies Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātris (LNOBT), piedāvājot klausītājiem muzikāli dzirkstošu un izsmalcinātu galā koncertu.

Pasaulē atpazīstamāko operu ārijas skanēs Lietuvas spožāko operas solistu – Viktorijas Miškūnaites, Merūna Vitulska un Stepona Zoņa – balsīs, kā arī vērienīga orķestra skanējumā LNOBT galvenā diriģenta Ričarda Šumilas vadībā.

Koncertā kā muzikālā kokteilī satiksies Rietumeiropas komponistu valdzinošākās operu ārijas un operetes. Skanēs tādu grandu kā Džakomo Pučīni, Šarla Guno, Žorža Bizē, Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Džoakīno Rosīni, Franca Lehāra, Leonarda Bernšteina un citu izcilu komponistu daiļrades virsotnes.

"Lielajā dzintarā vēl joprojām virmo Liepājas operas simtgades svinību atmosfēra, tāpēc ir liels gandarījums, ka ar vienīgo koncertu Latvijā un patiesi triumfālu galā programmu sezonas izskaņā koncertzālē uzstāsies LNOBT simfoniskais orķestris. Koncertprogrammu veidos visdažādākās operas žanra virsotnes, tomēr jāpasakas galvenajam diriģentam Ričardam Šumilam par skaistu māksliniecisku žestu, šajā vieskoncertā iekļaujot arī Liepājā dzimušā Lietuvas nacionālā komponista Baļa Dvarjona ārijas," plašāk iepazīstina Liepājas koncertzāles vadītājs Timurs Tomsons.

Galā programmā uz skatuves kāps mirdzošās soprāna balss īpašniece Viktorija Miškūnaite (Viktorija Miškūnaitė), kuras apbrīnojamo talantu iemiesot tēlus skatītāji jau 17 gadus bauda ne tikai uz Lietuvas, bet arī Eiropas lielākajām skatuvēm. Miškūnaites repertuārā ietilpst tādas spilgtas lomas kā Mikaēla (Karmena), Museta (Bohēma), Turandota (Turandota). Par Manonas lomu (Manona) dziedātāja ieguvusi Gada operas solista balvu un prestižāko Lietuvas apbalvojumu Skatuves zelta krusts 2016.

Klausītājiem būs iespēja arī iepazīt vienu no slavenākajiem Lietuvas tenoriem Merūnu Vitulski (Merūnas Vitulskis), kas regulāri piedalās dažādos opermūzikas festivālos un pielaiko lomas uz vairāku izcilu Eiropas opernamu skatuvēm – Vīnes Valsts opera, Grācas opera, Bilbao opera un citviet. Viņa repertuārā iekļaujas dažas no skaistākajām tenora lomām, to skaitā Rodolfo (Bohēma), Pinkertons (Madama Butterfly), Alfredo (Traviata) u. c.

Līdzās abiem solistiem uzstāsies arī augsti godalgotais baritons Stepons Zonis (Steponas Zonys), kurš izpildījis tādas lomas kā Belkori (Mīlas dzēriens), Moraless (Karmena), Šonārs (Bohēma). Zonis guvis augstus panākumus starptautiskos konkursos, kā arī saņēmis Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites godalgu par starptautiskiem nopelniem Lietuvai. 2019. gadā ieguvis LNOBT balvu Gada operas cerība, savukārt 2023. gadā ieguvis Gada operas solista balvu.

Pie Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātra orķestra diriģenta pults stāsies Ričards Šumila (Ričardas Šumila), kas savulaik izglītojies pie Gintara Rinkēviča. 2014. gadā apbalvots ar Skatuves zelta krustu kategorijā Jaunais mākslinieks par iestudējumu Ansītis un Grietiņa Viļņas operā. Pēdējo gadu laikā Šumila strādājis pie programmu izveides jaunajiem orķestra mūziķiem un kopš 2019. gada ir LNOBT galvenais diriģents.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja