Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mēs dziedāsim šodien un arī rīt! Māras Zālītes jubilejā skanēs koncerts Paši skaistākie vārdi

Pirms kāda laika Producentu grupa 7 jau piedāvāja publikai teātra dziesmu koncertu ar Māras Zālītes vārdiem. Šajā sadarbībā nu tapis jauns projekts, kurā dzejniece pati lielākoties izvēlējusies, kas skanēs koncertā, – dažādu žanru dziesmas, kas rakstītas ar viņas dzeju –, kā arī dziedātājus, kuri tās izpildīs.

Tieši šis fakts, ka vispirms ir dzejolis, kas pārtop dziesmā, jo uzrunā komponistu, ir raksturīgs šai sinerģijai. Tāpēc arī 17. septembrī plkst. 14.00 un 19.00 VEF Kultūras pilī gaidāmā koncerta nosaukums ir Paši skaistākie vārdi.

"Mazs dzejolis, kas reiz publicēts žurnālā Karogs, pārtapa par pārlaicīgu dziesmu Tik un tā, ko katrs latvietis var nodziedāt. Ulda Stabulnieka melodija trāpīja, cilvēkiem aizķērās sirdī," atgādina režisors Valdis Pavlovskis, kurš sadarbojies ar dzejnieci vairāku koncertu organizēšanā. Viņš uzsver: "Man jau liekas, ka Māra Zālīte ir daļa no Latvijas. Viņa, atbildot uz jautājumu, kas viņai ir Latvija, arī tā saka. Dzejniece daudz laika pavada savās lauku mājās un tur, esot pļavā, mežā, uz ceļa, fotografē." Tā būs daļa no koncerta scenogrāfijas – dzejnieces dabas vērojums, Latvijas redzējums ābolos, puķēs, kokos, zāles stiebros, ceļā, mākoņos, pavasarī, rudenī. Koncertā skanēs populāras un varbūt ne tik bieži dzirdētas dziesmas: Tik un tā, Komunālais blūzs, Paši skaistākie vārdi, Trīs lietas, Veltījums, Gāju ceļu dziedādama, Manā sirdī u. c., kā arī dziesmas no teātra izrādēm Meža gulbji, Kaupēn, mans mīļais, Lāčplēsis, Sfinksa, Tobago, Mistērija par sapni un mīlestību, Kā ziedošs ābeļdārzs ir brīvība, Priekules Ikars, Indriķa hronika, Neglītais pīlēns u. c. Pieteicēja koncertā nebūs, bet audioierakstā pati Māra Zālīte komentēs dziesmas, dalīsies atmiņās.

Koncerts, kas veltīts dzejnieces jubilejai, nebūs pompozs. Viņa pati saka: "Esmu bezgala pateicīga komponistiem, kas devuši manām dzejas rindām vēl vienu garu un laimīgu dzīvi, – Jānim Lūsēnam, Imantam Kalniņam, Zigmaram Liepiņam, Mārtiņam Braunam, Raimondam Paulam, Kārlim Lācim, Uldim Stabulniekam, Uldim Marhilēvičam. Visiem nosauktajiem un visiem nenosauktajiem. Pateicos dziesmu izpildītājiem – dziedātājiem, aktieriem, koriem un koristiem. Muzikantiem – solistiem un orķestrantiem. Lauku kapelām un Dziesmu svētku lielajam korim. Visiem, kas dzied līdz un pat zina vārdus! Paldies! Mēs dziedāsim šodien un rīt!"

Koncertā  Paši skaistākie vārdi piedalīsies Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Anmary, Andris Ērglis, Antra Stafecka, Jānis Strazdiņš, koris Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā un Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja