Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nodomu protokolā sadala pienākumus Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanā

Kultūras ministrija (KM), Rīgas dome un SIA Rīgas nami ir noslēguši nodomu protokolu Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāja Inga Cerbule un valdes loceklis Uldis Rakstiņš trešdien elektroniski parakstīja nodomu protokolu Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošanai Rīgas Kongresu nama un tam piegulošo īpašumu teritorijā.

Līdz ar nodoma protokola noslēgšanu KM apņemas sagatavot valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu starptautiskā metu konkursa norisei un iesaistīties tā dokumentācijas izstrādē, nodrošināt KM un Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes kompetencē esošo nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai nepieciešamo atzinumu un citu ar to saistīto dokumentu sagatavošanu, projekta attīstībai nepieciešamo normatīvo aktu projektu un Ministru kabineta lēmumu projektu sagatavošanu un iesniegšanu valdībā, nodrošināt likumprojekta izstrādi par nacionālās koncertzāles projekta īstenošanu, uzturēt aktuālu nacionālās koncertzāles telpu programmu, sadarbojoties ar nacionālās koncertzāles nākotnes rezidentiem, un iesaistīties projekta īstenošanas uzraudzības procesā, kā arī pēc nacionālās koncertzāles projekta pabeigšanas un objekta nodošanas ekspluatācijā uzraudzīt nomas līguma noslēgšanu ar koncertzāles pamatnomniekiem.

Rīgas pašvaldība, parakstot nodoma protokolu, apņemas nodrošināt nacionālās koncertzāles projekta īstenošanas vadību - sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību (LAS) organizēt starptautisku metu konkursu par nacionālās koncertzāles būvniecības ieceri un sarunu procedūru ar metu konkursa uzvarētāju būvprojekta izstrādei, sadarbībā ar LAS organizēt projektēšanas uzdevuma un tehnikās specifikācijas izstrādi, balstoties uz nacionālās koncertzāles telpu programmu, ko ir izstrādājusi KM sadarbībā ar nacionālās koncertzāles nākotnes rezidentiem, kā arī veikt visas tehniskās darbības nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai nepieciešamā nekustamā īpašuma formēšanā un izveidošanā, atsavināt Kongresu namu no SIA Rīgas nami par labu pašvaldībai atbilstoši izstrādātajam projekta risinājumam, kas atbalstīts valdībā, kā arī noslēgt ilgtermiņa nomas līgumu ar KM norādītajiem nacionālās koncertzāles pamatnomniekiem.

Savukārt SIA Rīgas nami līdz Kongresu nama atsavināšanai par labu pašvaldībai apņemas nodrošināt nodomu protokola parakstītājus ar tās rīcībā esošo informāciju un dokumentiem par līdz šim veiktajām izpētēm, projektēšanas un citiem darbiem, rezervēt Rīgas Kongresu namu Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai, sadarboties ar domi tehnisko darbību veikšanā saistībā ar nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai nepieciešamā nekustamā īpašuma formēšanu un izveidošanu.

Tāpat nodomu protokolā paredzēts, ka starptautiskā metu konkursa norises un būvprojekta izstrādes laikā Rīgas Kongresu nams tiks izmantots kā Latvija Nacionālā simfoniskā orķestra mēģinājumu norises vieta, noslēdzot telpu nomas līgumu ar SIA Rīgas nami.

Nodomu protokolā paredzēts finansējums un pozīcijas starptautiskā metu konkursa sagatavošanai un norisei 490 622 eiro apmērā. Darbs pie metu konkursa sagatavošanas ir uzsākts, konkursu paredzēts izsludināt šī gada rudenī.

Par Nacionālās koncertzāles būvprojektam nepieciešamo finansējuma apjomu un finansējuma kārtību nodomu protokola parakstītāji vienosies atsevišķi pēc starptautiskā metu konkursa iepirkuma rezultātu noskaidrošanas - 12 mēnešu laikā pēc projektēšanas darbu pabeigšanas atbilstošs tiesību akts tiks virzīts izskatīšanai valdībā.

8. martā valdība lēma atbalstīt KM priekšlikumu par piemērotāko no LAS izraudzītajām vietām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei Rīgas centrā izraudzīties Rīgas Kongresu namu. Savukārt 25.maijā, RD sēdē pieņemts lēmums par pašvaldības un KM sadarbību Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanā, koncertzāles projektu īstenojot Rīgas Kongresu namā.

5. jūlija valdības sēdē apstiprinātais, KM izstrādātais Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošanas modelis ietver starptautiska metu konkursa izsludināšanu, būvprojekta izstrādi un būvniecību, paveicot to līdz 2029.gadam.

Kā lēmusi valdība, Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai tiek izveidota tā īstenošanas uzraudzības padome, kas sastāv no KM, Īpašuma departamenta, SIA Rīgas nami, LAS, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Latvijas koncertu deleģētiem locekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja