Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nosaukti jauno grupu konkursa Hadrons 2021 finālisti

Noskaidrotas sešas jaunās studentu mūzikas grupas, kas 18. maijā uzstāsies Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu un izpildītāju konkursa Hadrons 2021 finālā. Konkursa finālam izvirzītas apvienības un projekti: Diseu, PXWLL, Loligaggers, Sekstets, bfnl un Keitija Bārbale, informēja konkursa rīkotāji.

Konkursa fināls šogad norisināsies video un audio tiešraidēs 18. maijā no plkst. 16 Latvijas Radio 1. studijā –  tam varēs sekot līdzi LR6 - LU Radio Naba ēterā un internetā, savukārt videorežīmā to varēs vērot Facebook un lsm.lv.

Konkursa finālā tiks pārstāvētas Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakutāte un Bioloģijas fakultāte. Grupu sastāvu papildinās arī jaunieši no citām augstskolām, kā arī bijušie studenti.

Konkursu Radio Naba sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi organizē jau vairāk nekā piecpadsmit gadus, un šis ir senākais un tradīcijām bagādākais studentu grupu un izpildītāju mūzikas konkurss Latvijā, kas ir kļuvis par daudzu studentu mūzikas grupu pirmo nopietno soli muzikālajā laukā. 

Savukārt no 7. maija portālā lsm.lv sākas tautas balsojums, kura rezultātā tiks noteikts, kurš finālists iegūs skatītāju simpātijas balvu. 

Šajā gadā konkursa žūriju veido Madars Štramdiers (Radio Naba, festivāls Laba daba), Juris Kaukulis (mūziķis, grupas Dzelzs vilks, Nakts arāji, Jauno Jāņu orķestris), Uldis Rudaks (mūzikas apskatnieks, Radio Naba raidījumu vadītājs), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupas Inokentijs Mārpls, Amorālā psihoze, Radio Naba raidījumu vadītājs), Tija Auziņa (festivāla Bildes vadītāja), Roberts Buivids (Latvijas Radio raidījumu vadītājs), Jānis Eglītis (skaņu režisors, studijas Ierakstu Māja vadītājs), kā arī LU Studentu padomes pārstāvji.

Konkurss notiek jau sešpadsmito gadu un kopumā tajā piedalījušās vairāk nekā 350 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – Effekts, Nostra, Cellar Cat, The Creek, MMMM,  Chomsky Chess Club, Nē, DJ Krankenwagen, Nepilngadīgā Anna, Starmetis, Das Sonntags Legion, The Movies (vēlāk Tribes of The City), Ēnu kaleidoskops un citas.

Konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU Radio Naba sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi, portālu lsm.lv, Rīgas Domi, studiju Ierakstu Māja, festivāliem Laba daba un Bildes. 

Informācija par finālistiem: www.hadrons.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja