Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ņujorkā pirmatskaņos Kārļa Lāča Ziemassvētku kantāti

8. decembrī Ņujorkā pirmatskaņojums gaidāms Kārļa Lāča Ziemassvētku kantātei. To un citus latviešu komponistu darbus atskaņos Andreja Jansona vadītais Ņujorkas latviešu koris un Bronksas kamerorķestris.

"Kārli uzrunāju vasarā un viņš piekrita. Viņa kantāte ir visai sarežģīts darbs mums neierasto harmoniju dēļ. Esam pie tā strādājuši kopš septembra. Jāatzīstas, ka šis laikam būs grūtakais skaņdarbs mūsu repertuārā kora 38 gadu pastāvēšanas laikā," pirmatskaņjumu komentē Ņujorkas latviešu kora ilggadējais mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andrejs Jansons.

"Ņujorkas latviešu koris jau vairāk kā 20 gadus piekopj tradīciju pasūtīt latviešu komponistam Ziemassvētku kantāti korim un kamerorķestrim. Kad sakrājušies pietiekami daudzi skaņdarbi, lai sanāktu metrāža kompaktdiskam, dodamies uz Latviju, sarunājam orķestri, parasti Nacionālās operas orķestri, kādu no Latvijas koriem, pēdējā laikā visbiežāk jauniešu kori Balsis, un ierakstām albumu. Līdz šim esam ierakstījuši piecus albumus ar latviešu un igauņu komponistu Ziemassvētku kantātēm. Divus pēdējos izdevusi Amerikas ierakstu kompānija Albany Records.  Par Ņujorkas latviešu kora kantātēm," stāsta Jansons.

Atzinīgi par ierakstiem izteikušies arī kritiķi. Rolling Stones žūrnāls novērtējis Christmas Joy in Latvia kā vienu no 25 visu laiku labākiem Ziemassvētku albumiem.

8. decembra Adventa koncerta Ņujorkā, Junkeru baznīcā programmā izskanēs arī Jāņa Lūsēna Zvaigžņu bērns un Selgas Mences Ziemassvētku zvanu dziesmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja