Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Orķestris Kremerata Baltica 25 gadu jubileju svinēs Liepājas Lielajā dzintarā

18. februārī plkst. 19 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars ar 25 gadu jubilejas programmu uzstāsies vijolnieka Gidona Krēmera dibinātais kamerorķestris Kremerata Baltica

Programmā iekļauti gan vairāki īpaši kamerorķestrim veltīti skaņdarbi, gan Gidona Krēmera līdzgaitnieka Georga Pelēča mūzika par godu komponista gaidāmajai 75 gadu jubilejai.  

Koncertā kopā ar Kremerata Baltica uzstāsies jaunais poļu pianists Adams Kosmeja, kurš jau paguvis debitēt Ņujorkas Kārnegija zālē, izdot soloalbumu ierakstu kompānijas Warner Classics paspārnē un iegūt jūsmīgas recenzentu atsauksmes dažādās pasaules vietās. 

Vakara pirmajā daļā Adams Kosmeja atskaņos Alfrēda Šnitkes Koncertu klavierēm un stīgām. Šis samērā reti atskaņotais opuss atrodas starp tumsu un gaismu, ceļo laikā no krievu pareizticīgo dziedājumiem līdz džeza intonācijām, meklējot atbildes uz mūžīgajiem jautājumiem par cilvēka eksistenci un dzīves ierobežotību.

Programmas otrā daļa būs veltīta labskaņas ideālista un pētnieka Georga Pelēča mūzikai. Georga Pelēča daiļrades sūtnis pasaulē ir viņa skolasbiedrs Gidons Krēmers, kuram Pelēcis veltījis daudzus darbus. Klausītāji varēs novērtēt ziedu burvību Peoniju dejā vibrofonam un stīgām, opusu Astors Pjacolla, Oskars Stroks un es (Buena Rīga) – sapni fantāzijas formā, kurā Buenosairesas tango melodijas satiekas ar Latvijas tango karaļa Oskara Stroka tēmām, kā arī dzīvelīguma un gaiša prieka caurstrāvoto Concertino bianco klavierēm un stīgām.

Svētku vakaru papildinās arī vairāki īpaši orķestrim Kremerata Baltica veltīti skaņdarbi – Jēkaba Jančevska suģestējošā saruna ar kokiem Lignum un kamerorķestra kontrabasista Kristapa Pētersona stāstījums skaņās Mūzika lielam ansamblim.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja