Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Orķestris pošas ceļā uz Franciju. Koncerts Rīgā ļaus ielūkoties LNSO gaidāmajā turnejā

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kopā ar diriģentu Andri Pogu februāra beigās dosies koncertturnejā uz Franciju, lai uzstātos Ēksanprovansā, Mecā un Francijas sirdī Parīzē – prestižajā Parīzes filharmonijā.

Savukārt piektdien, 10. februārī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē Rīgā koncertā LNSO ceļā uz Franciju tiks atskaņota daļa no turnejas muzikālās programmas: Sergeja Rahmaņinova 2. klavierkoncerts, svīta no Sergeja Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta un Pētera Vaska Musica Serena. Biļešu gan vairs nav, un tas nepārsteidz, jo turnejas ieskandināšanas koncertā solista lomā iejutīsies strauji uzlecošā pasaules pianisma zvaigzne, Berlīnē dzīvojošais krievu izcelsmes pianists Aleksandrs Malofejevs, kurš jau ir spēlējis ar daudziem izciliem orķestriem, koncertē visā pasaulē un ļoti strikti ir nosodījis Krievijas karu Ukrainā jau pašā tā sākumā. Bešā tomēr nepaliksim, jo Latvijas Radio 3 Klasika nodrošinās koncerta tiešraidi.

22. februārī LNSO ar šo pašu programmu uzstāsies Ēksaprovansas Lielajā teātrī, taču ar citu solistu – pianistu Andreju Korobeiņikovu, kurš Rahmaņinova 2. klavierkoncertu kopā ar LNSO spēlēs arī koncertā Mecā 25. februārī. Arī Mecā izskanēs Pētera Vaska Musica Serena, bet atšķirīgais šajā programmā būs Modesta Musorgska cikls Izstādes gleznas Morisa Ravela simfoniskajā instrumentācijā. Savukārt 24. februāra koncertā kopā ar LNSO un Andri Pogu uz skatuves būs izcilā latviešu ērģelniece Iveta Apkalna, kura atskaņos Pētera Vaska skaņdarbu Hymnus ērģelēm solo, kā arī kopā ar LNSO izpildīs Franča Lista Fantāziju un fūgu par korāli Ad nos salutarem un dam leģendārā franču ērģelnieka Marsela Diprē aranžijā.

"Vedam uz Franciju to, kas orķestrim padodas vislabāk, tāpēc programmā ir krievu mūzika. Taču ir ļoti svarīgi, ka visos trijos turnejas koncertos skanēs arī latviešu mūzika – Pētera Vaska darbi gan orķestrim, gan ērģelēm," stāsta Andris Poga.

"LNSO jau sesto reizi dosies koncertturnejā uz Franciju. Otro reizi uzstāsimies arī slavenajā Parīzes filharmonijas zālē. Skaidrojums mūsu īpašajām attiecībām ar Franciju ir veiksmīgā sadarbība ar Francijas aģentūru Productions Internationales Albert Sarfati, kas aizsākās 2015. gadā ar ļoti veiksmīgu koncertu vēsturiskajā Elizejas lauku teātra zālē. Parīzes filharmonijā pirmo reizi uzstājāmies 2018. gadā. Bija liels gods pēc koncerta saņemt uzaicinājumu vēlreiz atgriezties uz šīs skatuves," komentē LNSO valdes locekle Indra Lūkina. Laikā, kad orķestru turnejas pasaulē kļūst par arvien retāku parādību, LNSO uzstāšanās Francijā notiek ar LR Kultūras ministrijas atbalstu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja