Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaulē izskanēs Andreja Osokina tiešraides koncerti un sarunas ar klausītājiem

Sestdien, 27. martā, plkst. 19 pēc Latvijas laika notiks Amerikas Latviešu apvienības (ALA) organizētais Andreja Osokina tiešraides koncerts Paralēles, kas iekļauts ALA 70 gadu jubilejas pasākumu ciklā un kuram klausītāji varēs sekot līdzi ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Savukārt 19. aprīlī plkst. 18 tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas izskanēs Andreja Osokina koncerts Latviešu klaviermūzika pāri gadsimtiem, informēja koncertu rīkotāji.

Pianista solo programmā Paralēles satiksies divu mūzikas lielvalstu klaviermūzika – latviešu un amerikāņu komponistu daiļrades sinerģijas rezultātā klausītājiem tiks atklāti noslēpumi, kas slēpjas mūzikas skaņās. Andreja Osokina izpildījumā būs iespēja dzirdēt negaidītas paralēles starp ASV un latviešu klaviermūzikas attīstību 20. gadsimtā.

Pēc koncerta skatītāji varēs piedalīties sarunā ar Andreju Osokinu, ALA Kultūras nozares vadītāju Valdu Grinbergu un ģenerālsekretāri Marisu Gudro, kā arī komponistu Juri Karlsonu. Sarunu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

"Pagājušā gada martā pandēmijas apstākļos mūsu uzsāktie koncerti tiešsaistē ieguvuši lielu popularitāti, pulcējot pie ekrāniem vairākus tūkstošus skatītāju ASV un Kanādā. Pavasaris mūsu sirdīs atmodina cerību un mīlestību, tādēļ aicinu arī šoreiz tautiešus Ziemeļamerikā un pāri okeānam uzvilkt svētku tērpu un baudīt šo skaisto pasākumu," saka Valda Grinberga.

Tiešraide būs skatāma Amerikas Latviešu apvienības Facebook kontā American Latvian Association, kā arī tiešsaistes platformā Zoom, pieslēgšanās pasākumam šeit.

Pirmdien, 19. aprīlī plkst. 18 tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas izskanēs Andreja Osokina koncerts Latviešu klaviermūzika pāri gadsimtiem. To vadīs un ar pianistu sarunāsies LR3 Klasika direktore, muzikoloģe Gunda Vaivode.

Koncertā tiks atskaņoti trīs izcilu komponistu, aprīļa gaviļnieku, skaņdarbi – būs gan Pētera Vaska Mazā nakts mūzika un Imanta Zemzara Varšavas triptihs, gan pavisam īpašs notikums – Aivara Kalēja klavierskaņdarbu Dziesmas bez vārdiem pirmatskaņojums. Šos skaņdarbus Andrejs Osokins izpildīs kā dāvanu šo komponistu nozīmīgajās jubilejās viņu mūzikas cienītājiem. Koncertā skanēs arī Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes, Jāņa Mediņa, Jura Karlsona, Emīla un Volfganga Dārziņu klavierdarbi.

Tiešraidi varēs klausīties LR3 Klasika ēterā un skatīties mājaslapā https://klasika.lsm.lv/lv/lr3/. Ieraksts būs pieejams arī pēc tiešraides LR3 Klasika arhīvā un Latvijas Radio YouTube kanālā. Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

"Man ir liels prieks, ka Latvijas Radio Klasika un Amerikas Latviešu apvienība šajos grūtajos laikos dod iespēju mūziķiem spēlēt un klausītājiem dzirdēt izcilu latviešu mūziku. Abu koncertu programmas būs īpaši emocionālas, jo spēlēšu gan savus mīļākos skaņdarbus, gan manā repertuārā pavisam jaunus klavierdarbus. Ļoti gaidu šos koncertus, jo šādas satikšanās ir nozīmīgas gan man, gan skatītājiem. Tie dod cerību, ka klātienes koncerti kādreiz varētu atgriezties," stāsta Andrejs Osokins.

Abos koncertos izskanēs arī Jāzepa Vītola Šūpuļdziesma:

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja