Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pasaules operas dienai veltītā koncertā iekļauts arī Andreasa Bauera priekšnesums no koncertcikla Kopā

Šīs nedēļas nogalē Pasaules operas dienas svinības notiks globāla mēroga digitālā koncertā, kurā būs redzams arī opermūzikas projekta Kopā Andreasa Bauera Kanabas koncerta priekšnesums Mazajā ģildē, informēja projekta Kopā pārstāvji.

Šogad Pasaules operas diena, kas visā pasaulē tiks atzīmēta 25. oktobrī, ir īpašs atgādinājums par mākslas būtību un nozīmi sabiedrībā. It īpaši šogad - vairāk, kā jebkad agrāk, ir svarīgi būt kopā, sniedzot operai un mākslai nepieciešamo atbalstu.

Šīs nedēļas nogalē Pasaules operas dienas svinības notiks jaunā globāla mēroga digitālā koncertā, ko veido Opera Europa, Opera America, Opera Latinoamerica sadarbībā ar Opera for Peace. Koncertā būs gan pasaulslavenu dziedātāju kā Sondra Radvanovski (Sondra Radvanovsky), Denisa Greivsa (Denyce Graves),  Luka Pisaroni (Luca Pisaroni), Izabela Leonarda (Isabel Leonard), Braiens Džeigds (Brian Jagde), Golda Šulca (Golda Schultz), Elza Dreisiga (Elsa Dreisig), gan daudzsološu jauno operas solistu priekšnesumi no sešiem kontinentiem. Piedalīties prestižajā notikumā uzaicināts arī Latvijā radītais opermūzikas projekts Kopā ar izcilā basa Andreasa Bauera Kanabas priekšnesumu no projekta noslēguma koncerta Mazajā ģildē. Virtuālais koncerts tapis, sadarbojoties tādām pasaulē pazīstamiem teātriem un operas kompānijām kā Bavārijas valsts opera Minhenē, Opéra Comique Parīzē, National Opera Centre Ņujorkā, Keiptaunas operu, Siāmas operu, Gran Teatre del Liceu teātri Barselonā, Veksfordas operas festivālu un citiem.

"Projekta Kopā panākumi ir pārsteigums mums pašiem. No eksperimentālas idejas, iesaistot mūsu izcilos māksliniekus, Latvijas kultūrvietas, daudzus jo daudzus cilvēkus un ar atbalstītāju palīdzību - kopā esam nokļuvuši notikumā, kas aizsniegs operas cienītājus visā pasaulē. Vēl vairāk - mūsu ideja iedvesmojusi radīt šo unikālo notikumu starptautiskā mērogā! Tas patiesi ir visu projektā iesaistīto cilvēku - tātad Latvijas panākums pasaulē. Ar to no sirds lepojos," stāsta projekta autore un producente Daina Markova.

Pasaules operas dienas svētku koncerts pulcēs kopā pasaules izcilākos dziedātājus sešos kontinentos un četrās laika zonās. Latvija un projekts Kopā ir uzaicināts piedalīties koncerta kulminācijā 4. daļā plkst. 15 pēc Ņujorkas laika (plkst. 21 pēc Latvijas laika), ko vadīs pasaulslavenās operas zvaigznes soprāns Lisete Oropeza (Lisette Oropesa) un tenors Lovrencs Braulijs (Lawrence Brownlee). Latvijas projekts Kopā uzaicināts piedalīties ar priekšnesumu, kurā skanēs Mefistofeļa rondo no Š. Guno operas Fausts no koncerta Melngalvju namā, ko atskaņos izcilais bass Andreass Bauers Kanabas (Andreas Bauer Kanabas) un pianists Mārtiņš Zilberts.

Koncerta 4.daļa būs skatāma šeit

Plašāka informācija par koncertiem: https://www.facebook.com/koncertuciklsKOPA/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja