Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pētera Vaska fonda jubilejas koncertā muzicēs klavieru kvartets RIX

31. jūlijā plkst. 19 Mazajā Mežotnes pilī, atzīmējot Pētera Vaska fonda desmit gadu jubileju, koncertā Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne muzicēs klavieru kvartets RIX – pianists Jānis Maļeckis, vijolnieks Sandis Šteinbergs, altiste Ilze Kļava un čellists Reinis Birznieks

Koncerta programmā ir iekļauti Georga Pelēča, Pētera Vaska un Tālivalža Ķeniņa skaņdarbi, kā arī Armanda Skuķa klavieru kvarteta Izolētais (2020) pasaules pirmatskaņojums.

Kvartets RIX dibināts 1993.gadā, kad altiste Ilze Kļava, čellists Reinis Birznieks un vijolnieks Sandis Šteinbergs satikās pianista un profesora Jāņa Maļecka kameransambļa klasē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Radošās sadarbības veiksmes un savstarpējās sapratnes vieglums visiem četriem kaldināja pārliecību, ka mūziķiem ir jākļūst par pastāvīgu kameransambļa vienību. 

Kvartets ir uzstājies Latvijā, Somijā, Norvēģijā un Čehijā, gūstot atzinību un ievērību. 2004. gadā kameransamblis saņēma Lielo mūzikas balvu. 2006. gadā RIX devās ASV turnejā un 2015. gadā prezentēja Pētera Vaska mūziku koncertsērijā Phillips Collection Vašingtonā.

Kolektīva mūziķi strādā pamatdarbā Eiropas orķestros, taču vismaz dažas reizes gadā satiekas Rīgā, lai atskaņotu un ierakstītu koncertprogrammas. Ansambļa repertuārā ir speciāli tam veltīti skaņdarbi un klasiskās mūzikas kvarteti, trio un sonātes. 

Kvartets ir ieskaņojis trīs albumus – Olivjē Mesiāna Quatuor pour la fin du temps (1999), Pētera Vaska un Tālivalža Ķeniņa klavieru kvartetus (2003), kā arī albumu ar Riharda Štrausa, Johannesa Brāmsa un Kamila Sensānsa skaņdarbiem klavieru kvartetam (2008).

31. jūlija koncertu var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas persona, pie ieejas pasākumā uzrādot derīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja