Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pianists Andrejs Osokins gūst panākumus konkursā Dublinā

Latvijas pianists Andrejs Osokins ieņēmis 3. vietu un ieguvis speciālbalvu nozīmīgā starptautiskā konkursā Dublinā, kas noslēdzās 15. maijā.

Dalībai konkursā pieteicās 160 pianisti, no tiem pirmajā kārtā startēja 53. Viņu vidū bija divi mūziķi no Latvijas – Andrejs Osokins un Reinis Zariņš. «Mēs abi esam tikuši līdz pusfinālam, kas dubliniešiem lika runāt par Latviju kā valsti ar ievērojamām pianisma tradīcijām,» Dienai stāsta Andrejs Osokins, kurš līdzās trijiem citiem izpildītājiem turpināja cīņu finālā. Par 3. vietu viņam pienākas 7000 eiro prēmija. Savukārt par programmu, ar kuru Andrejs uzstājās pusfinālā, viņam tika piešķirta speciālbalva – iespēja sniegt solokoncertu Dublinas Nacionālajā koncertzālē, kas ir lielākā klasiskās mūzikas koncertu norises vieta Īrijas galvaspilsētā.  

Saviem priekšnesumiem šajā konkursā Andrejs Osokins sagatavojis programmu, kurā bija dažādu laikmetu un stilu skaņdarbi, to vidū – Bēthovena 4. klavierkoncerts un Prokofjeva 3. klavierkoncerts, kuru viņš spēlēja finālā. No viņa izpildītās soloprogrammas žūrija īpaši izcēla Baha prelūdiju un fūgu, Prokofjeva 7. sonāti, Debisī Estampus, Lista sonāti fantāziju Pēc Dantes lasījuma, Bēthovena 32. sonāti un Ravela ciklu Nakts Gaspārs. «Visu programmu es spēlēju ar milzīgu baudu un prieku, jo ļoti mīlu šo mūziku. Vienmēr cenšos izvēlēties tikai tos opusus, kurus pats dievinu,» piebilst mūziķis. Vairāk informācijas par Dublinas konkursu, kurā pirmo vietu šogad ieguvis Krievijas pianists Nikolajs Hozjainovs, – www.dipc.ie.

Andrejs Osokins ir Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolvents un Lielās Mūzikas balvas īpašnieks, pirms diviem gadiem kļuvis par Briselē notikušā prestižā Beļģijas karalienes Elizabetes konkursa laureātu.

Trešdien, 23. maijā, viņš uzstāsies Krievu kultūras dienu atklāšanā Lielajā ģildē. Vasarā paredzēti divi svarīgi koncerti Eiropā. 14. jūlijā solokoncertā Minhenē Andrejs Osokins spēlēs Bēthovena, Lista un Prokofjeva mūziku, kā arī piedāvās Artura Maskata opusa Ceļojumu gadi. Kazbegi-Tsminda Sameba pasaules pirmatskaņojumu. 26. jūlijā Andrejs sniegs koncertu Sentropēzā Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja