Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pianists Andrejs Osokins kļuvis par Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas asociēto biedru

Latviešu pianists Andrejs Osokins saņēmis Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas apbalvojumu, viņam piešķirts Akadēmijas Asociētā biedra statuss (ARAM), informēja mākslinieka pārstāve Daiga Bināne.

Ar šo goda apbalvojumu Akadēmijas Vadības padome apbalvo tikai tos bijušos Akadēmijas studentus, kuri ir sasnieguši izcilību mūzikā, kā arī snieguši nozīmīgu ieguldījumu mūzikas jomā. Apbalvošanas ceremonija, kurā tiks pasniegti Akadēmijas goda apbalvojumi notiks 2018. gada maijā.

“Esmu ļoti pagodināts saņemt šo prestižo apbalvojumu un par tik augstu vērtējumu gan par maniem sasniegumiem konkursos, gan koncertos, ko sniedzu tādās slavenās zālēs kā Berlīnes Filharmonija, Karaliskā Festivāla zāle un citas. Laiks, ko pavadīju Karaliskajā mūzikas akadēmijā Londonā, bija pārpildīts ar dažādiem notikumiem, uzstāšanām un pārbaudījumiem. Te iepazinu daudzus mīļus draugus un gudrus mentorus. Šis laiks vienmēr paliks atmiņā ar savu īpašo noskaņojumu un atmosfēru, ar neskaitāmām meistarklasēm un koncertiem, ko nospēlēju pats vai vēroju klausītāja lomā,” atklāj pianists.

Andrejs Osokins 2011. gadā ar izcilību ieguvis Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistra grādu, saņemot arī īpašu Dip RAM apbalvojumu par lieliski sniegto noslēguma koncertu.

Jau rīt, 29. martā, Kultūras pilī Ziemeļblāzma Rīgā Andrejs Osokins piedalīsies skaistākās amerikāņu kino mūzikas izrādes Pēc pusnakts / After Midnight Latvijas tūres noslēguma šovā, savukārt 14. aprīlī pianists sniegs solo koncertu Berlīnē Vācijā. Tam sekos vairākas uzstāšanās ar orķestri Latvijas un ārvalstu festivālos, to skaitā Ludviga van Bēthovena klavierkoncertu maratons festivālā Altmark Festspiele, kas norisināsies jūnija beigās Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja