Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pianists Reinis Zariņš koncertā kultūras pilī Ziemeļbāzma ieskandinās jauno Steinway koncertflīģeli

Ar Londonā dzīvojošā, starptautiski atzītā latviešu pianista Reiņa Zariņa solokoncertu kultūras pils Ziemeļblāzma Lielajā zālē 6. oktobrī plkst.18 tiks ieskandināts jaunais Steinway & Sons koncertflīģelis. Šajā koncertā, kas publikai pieejams bez maksas, Reinis Zariņš spēlēs Frederika Šopēna, Kloda Debisī, Igora Stravinska, kā arī latviešu komponistu Ādolfa Skultes, Gundegas Šmites un Imanta Zemzara skaņdarbus.  

Pianists pats nesen Steinway klavieru fabrikā Hamburgā kopā ar kultūras pils Ziemeļblāzma direktori izvēlējās konkrēto koncertinstrumentu. "Tā bija mana pirmā šada veida pieredze," atzīst Zariņš. Tas nemaz nav viegli. Atbildība ir pamatīga, lai arī to varēju dalīt uz pusēm ar klavieru tehniķi Norbertu Žugu. Mēs neatkarīgi izdarījām izvēli, un tā bija par labu vienam un tam pašam instrumentam. Viens izcēlās pāri pārējiem septiņiem flīģeļiem."

Reinis Zariņš (1985) ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Viņš ir pazīstams arī kā kamermūziķis un solists, kurš regulāri sadarbojas ar orķestriem Baltijas valstīs, Nīderlandē, Lielbritānijā, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un ASV. R. Zariņš ar izcilību ir absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas skolu, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, Jēlas Universitātes mūzikas skolu (ASV) un Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju un tās maģistratūru. Dziļie un atraktīvie dažādu laikmetu, žanru un stilu komponistu skaņdarbu lasījumi sajūsminājuši jaunā latviešu pianista klausītājus gan viņa dzimtenē, gan ievērojamās pasaules koncertzālēs – piemēram, Ņujorkas Kārnegihollā un Steinveja zālē, Amsterdamas Concertgebouw, Londonas Vigmora zālē, Sanktpēterburgas Glazunova zālē u.c.

R. Zariņa soloprogrammā līdzās dažādu komponistu miniatūrām skanēs Frederika Šopēna visas 24 prelūdijas op.28, franču impresionista K.Debisī īpaši virtuozā un gleznainā Līksmības sala un Igora Stravinska slavenā baleta Petruška mūzikas svītu. "Es ceru, ka izvēlātā programma arī vispusīgi atainos instrumenta iespējas, un, cerams, pārliecinās vēl kādu neticīgo, ka šādā mantā tiešām ir vērts ieguldīt naudu," saka Zariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja