Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pūšaminstrumentu kvintets Sparkling 5 spēlēs klubā Hamlets

Ceturtdien, 15.novembrī, plkst.19 teātra  klubā Hamlets koncertsērijā Hamlets- Klasika, valsts svētku starojošajai Rīgai, uzstāsies dzirkstošais pūšamintrumentu kvintets The Sparkling 5: Jeļena Kovaļenko-Bebriša (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (tenora saksofons), Baiba Tilhena (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete) un Lauris Zvejnieks (trombons).

Koncertprogrammā _No klasikas līdz popmūzikai _skanēs klasiskās mūzikas šedevri, populāra kino mūzika, tango ritmi. The Sparkling 5 uzstāšanās tiek papildināta ar iestudētu horeogrāfiju.The Sparkling 5 Latvijas mūzikas dzīvē sevi pieteica pagājušā gada nogalē. Pūšaminstrumentu kvintets ir jauna apvienība un unikāla ar savu īpašo sastāvu, kurā skan trīs saksofoni, trompete un trombons, kas ansambļa skanējumu padara īpaši krāsainu un tembrāli bagātu. Kvintetu izveidoja bijušā saksofonu kvarteta n[ex]t dalībnieces Arnita Akmentiņa un Jeļena Kovaļenko-Bebriša, pieaicinot Baibu Tilhenu, kura spēlē baritonsaksofonu un profesionālā pūtēju orķestra Rīga mūziķus-  trompetistu Aivaru Osīti un trombonistu Lauri Zvejnieku.Šādam instrumentu sastāvam repertuārs ir īpaši jāveido, un kvintets to dara, sadarbojoties ar komponistiem, aranžētājiem Madaru Kalniņu, Niku Gothamu, Edgaru Beļicki, Andreju Cepīti, radot skaņdarbu aranažējumus un pārlikumus tieši The Sparkling 5 sastāvam.Koncertprogrammā No klasikas līdz popmūzikai klausītāji varēs dzirdēt  klasiskās mūzikas skaistākās tēmas: V. A. Mocarta Mazā naktsmūzika, L.van Bēthovena Piektās simfonijas tēmas A.Cepīša jazz/rock aranžijā, latviešu komponista M.Zariņa Fokstrotu no kinofilmas Pie bagātās kundzes, A.Pjacollas Libertango. Koncertprogrammu vizuāli krāšņu padara gan ansambļa skatuves tērpi, gan mūziķu spēja muzicēt un vienlaikus arī virtuozi kustēties mūzikas ritmos.

The Sparkling 5 koncerts No klasikas līdz popmūzikai būs otrais jaunizveidotās koncertsērijas Hamlets-Klasika koncerts teātra klubā Hamlets.

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv,  kā arī pirms koncerta teātra klubā Hamlets Jāņa sētā 5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja