Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Radio koris aicina mūžīgās gaismas ceļojumā koncertā Sakrālie dziedājumi

Latvijas Radio koris aicina uz koncertu Sakrālie dziedājumi, kas izskanēs Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 27. aprīlī plkst. 19.30. Mūžīgās gaismas ceļojumā no renesanses freskām līdz mūsdienu skaņu gleznojumiem izskanēs Morisa Ravela un citu Eiropas meistaru mūzika līdzās Andra Dzenīša un Maijas Einfeldes darbu pirmatskaņojumiem.

Latvijas Radio kora koncertsērija Sakrālie dziedājumi ir dažādu laikmetu mūzikas dižgaru sarunas par būtiskāko – par dzīvību, nāvi, ticību, cerību un mīlestību. Šajos koncertos dzirdami nozīmīgākie kormūzikas darbi, kas ienesuši jaunas kvalitātes mūzikas attīstībā. Ciklā Sakrālie dziedājumi Latvijas Radio koris kopā ar klausītājiem dodas muzikālā ceļojumā, atklājot kormūzikas augstvērtīgākā repertuāra lappuses.  Diriģents Kaspars Putniņš stāsta: "Programmas nosaukums Mūžīgā gaisma ir latviskots latīņu Lux aeterna – sēru mesas daļa, kuras teksts ir lūgšana par mūžīgo gaismu pāri aizgājušo dvēselēm. Tomēr mūžīgā gaisma ir dota arī mums – dzīvajiem. Tā ir oktobra saules starā, kas iemirdzas Morisa Ravela darbā Soupir (Nopūta). Ziemas gaismas maģiskā mirgojuma apdvests ir Heinca Holligera darbs Ziema. Gundegas Šmites izvēlētais Šekspīra teksts opusā Light Seeking Light stāsta par nebeidzamo prāta gaismas un ēnu spēli cilvēka ceļā pie patiesības. Magnificat ir Jaunavas Marijas pateicības lūgšana par to, ka viņai uzticēts dot pasaulei gaismu, – atcerēsimies, ka Pasludināšanas ainas attēlojumos Mariju visbiežāk apspīd dievišķās gaismas stars. No neskaitāmajām šīs lūgšanas muzikālajām versijām šajā programmā skanēs spāņu renesanses polifonijas dižgara Tomasa Luisa da Viktorijas darbs Magnificat primi toni. Īpašs notikums būs divu latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumi – Maijas Einfeldes un Andra Dzenīša mūžīgās gaismas gleznojumi darbos ar Lux aeterna tekstiem."

Biļetes uz koncertu iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā stundu pirms koncerta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja