Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends vasarā sniegs vērienīgu koncertu Liepājā

Sestdien, 6. augustā, plkst. 19.00 leģendārais maestro Raimonds Pauls un izcilais Latvijas Radio bigbends aicina uz vērienīgu vasaras koncertu atdzimušajā koncertdārzā Pūt, vējiņi!.

Muzikāli dzirkstošā džeza un instrumentālās mūzikas programmā māksliniekiem uz skatuves pievienosies Latvijā zināmi un mīlēti solisti – Daumants Kalniņš, Elza Rozentāle un ģitārists Aivars Hermanis, – piedāvājot skaistākās tēmas no maestro daiļrades, kas ietērptas īpašās skaņdarbu aranžijās.

"Vairākiem Latvijas Radio bigbenda mūziķiem, arī man personīgi, Liepājas dzintars ir bijis nozīmīgs pagrieziena punkts mūziķa gaitās, un tādēļ ar lielu nepacietību gaidām atgriešanos uz Pūt, vējiņi! skatuves. Vēl jo lielāks prieks, ka šī atgriešanās būs ar tik plašu vērienu – Latvijas Radio bigbendam un Sinfonietta Rīga stīgu grupai pievienosies izcili solisti – Daumants Kalniņš, Elza Rozentāle, Aivars Hermanis, un, protams, pats maestro Raimonds Pauls pie klavierēm," sajūtās par gaidāmo koncertu dalās bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Maestro klausītājiem sagatavojis instrumentālo programmu ar skaistākajiem darbiem no teātra un kino mūzikas, kurus turpinās jestras un atraktīvas tēmas no laika, kad Raimonda Paula mūziku caurstrāvo komponistam tik tuvais džezs. Latvijas Radio bigbends kopā ar Sinfonietta Rīga stīgu grupu atskaņos fragmentus no maestro 60. un 70. gados sarakstītajām džeza svītām – Kalnu skices, Iespaidi, Dienvidu akvareļi un Melnās krāsas –, kuras iekļautas bigbenda un maestro jaunākajā skaņu platē Jazz suites: Reimagined!

Dziedātājs Daumants Kalniņš koncertā izpildīs maestro komponētās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kas tapušas 70. gados. Šis laiks Maestro īpaši asociējas ar Liepāju, jo viņš regulāri viesojies pilsētā un darbojies populārās mūzikas konkursa Liepājas dzintars žūrijā.

Kā stāsta pats komponists: "Tieši šis laiks man spilgti iespiedies atmiņā. Tad valdīja īsts hipiju gars."

Šo brīvo garu varēs sajust arī Ziedoņa dziesmu ciklā. Skanēs arī fragmenti no maestro lustīgā dziesmu cikla Putnu dziesmas ar dzejnieces Ineses Zanderes vārdiem. 

Pavisam jaunās skaņās varēs dzirdēt skaņdarbus arī no maestro 2000. gadā Dailes teātrī izrādītā mūzikla Leģenda par zaļo Jumpravu, kam tapušas speciāli bigbendam radītas aranžijas. Kopā ar bigbendu un Raimondu Paulu šajās dziesmās pirmo reizi sadziedāsies jaunā un talantīgā etnodžeza dziedātāja Elza Rozentāle.

Kā īpašais viesis koncertam pievienosies Liepājas mūzikas leģenda, ģitārists Aivars Hermanis, kurš atskaņos vairākus instrumentālus skaņdarbus, pirmo reizi sadarbojoties ar bigbendu solista statusā.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs, kā arī  www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja